reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2008

Hej Mamuski:)Ja jeszcze nie wiem co to bedzie chlopczyk czy dziewczynka ;). Tatus od poczatku stawial na corcie - zobaczymy, wizyta 17 lipca :)Co do twardnienia i boli brzucha to ja w ciagu dnia mam klucia w samym dole, chwilowe ale sa :/ natomiast w nocy jak lapie sie za brzuch albo wstaje do wc to sie denerwuje bo jest napiety i twardy i robi sie taka pilka na dole, bo moj brzusio jescze powyzej pepka sie nie przeniosl :/

reklama
Wczoraj byłam u dr Roszkowskiego i zrobił mi dokładne badanie USG w 21 tc. Chyba mogę się cieszyć bo nie stwierdził żadnych nieprawidłowości: głowa, mózg, twarzoczaszka, kręgosłup, klatka piersiowa, przednia ściana brzucha, jama brzuszna, układ moczowy, kościec, serce - wszystko w porządku albo w normie. Nie stwierdzono obrzęku płodu (lekarz mówił że się wchłonoł) jedynie poszerzony fałd karku 8 mm ale tak sobie myślę że ten obrzęk był w miejscu karku więc to może pozostałości po obrzęku bo omniopunkcja nie wykazała żadnych aberracji chromosomowych więc mam nadziję, że w dzisiejszych czasach nie ma możliwości pomyłki w badaniach genetycznych. I jeszcze nie wiem co oznacza CI =71% (norma 75-85%) jeżeli ktoś z was zna odpowiedź na moje pytanie to byłabym bardzo wdzięczna

Witam,
Ale pogoda do banii...No tak, weekend już blisko to musi padać:wściekła/y:

DZIEWCZYNY będę miała synusia, wczoraj miałam usg i pokazał wszystko czym go natura obdarzyła.
Niestety tylko ma jedna nerke o milimetr mniejszą niż drugą ale podobno zdarzają sie takie objawy u chłopców i kazali mi czekac do 28 tyg(do tego czasu rozwijają sie nerki) potem mam usg jesli nerka nie urośnie dostane jakis antybiotyk, ale 99% szans jest na to że będzie ok i obejde się bez leków. Ale nawet jesli wszystko będzie ok zaraz po urodzeniu dziecko będzie zabrane na kompleksowe badania, więc troszke mnie czeka stresu nie tylko związanego z samym porodem ale i po porodzie tez.
Jak na razie jestem dobrej mysli.:-)

Tajchi - gratuluję:tak:Na razie nic się kochana nie stresuj - wszytsko będzie dobrze:tak:

Wczoraj byłam u dr Roszkowskiego i zrobił mi dokładne badanie USG w 21 tc. Chyba mogę się cieszyć bo nie stwierdził żadnych nieprawidłowości: głowa, mózg, twarzoczaszka, kręgosłup, klatka piersiowa, przednia ściana brzucha, jama brzuszna, układ moczowy, kościec, serce - wszystko w porządku albo w normie. Nie stwierdzono obrzęku płodu (lekarz mówił że się wchłonoł) jedynie poszerzony fałd karku 8 mm ale tak sobie myślę że ten obrzęk był w miejscu karku więc to może pozostałości po obrzęku bo omniopunkcja nie wykazała żadnych aberracji chromosomowych więc mam nadziję, że w dzisiejszych czasach nie ma możliwości pomyłki w badaniach genetycznych. I jeszcze nie wiem co oznacza CI =71% (norma 75-85%) jeżeli ktoś z was zna odpowiedź na moje pytanie to byłabym bardzo wdzięczna
Shaneen - Super wiadomość!!!Tak się cieszę, że wszystko dobrze:tak:

A ja dzisiaj jakoś tak słabo się czuję ale to na pewno przez pogodę. I muszę przyznać, że czasem też miewam kłucie w dole brzucha ( po prawej stronie). Ale jest tak może raz na dzień, zazwyczaj wieczorem.
Mimo paskudnej pogody, życzę miłego dnia:-)

Cześć dziewczy! Pogoda u mnie taka sobie miało być chłodniej a tu nic troche się chmurzy a za chwile słońce grzeje ja cały czas siedze w domu i nudze sie, mieszkanie sprzątam codziennie dokladnie ale z nudów ale ile można sprzątac mój synek w pokoju ogląda bajki a ja sama . Z moim M raz lepiej raz gorzej , najchetniej bym gdzieś wyjechała ale nie bardzo mam za co . Moje malenstwo daje mi nieraz w kość kopnikami z tego sie ciesze bo wiem ze jest i jest z nim ok. Choć zdarzaja sie też ciche dni że ledwo je czuje. Przbrałam w koncu na wadze 2kg od początku ciąży nie jest dużo ale jest pewnie to waga maleństwa i brzuszka bo po mnie ani śladu zmian. Pozdrawiam wszystkich! Miłgo dnia!

Cześć Dziewczyny :-)
U mnie leje jak z cebra, i bardzo dobrze bo ostatnio było tak gorąco że nie dało się chodzić :-(. Mały coś tam się rusza ale nie bardzo mu się chce :no: (leniuszek).

Dziewczynki mam pytanie. Jestem od 20 marca na zwolnieniu. Ponieważ mój zakład pracy jest duży zasiłek wypłaca mi pracodawca. Wiem, że jest to średnia z ostatnich 12 miesięcy. Nie rozumiem tylko dlaczego, co miesiąc jest to inna kwota:confused:Nie miałam przerwy w L4. Myślałam, że raz wyliczają średnią i już. Nie są to wielki różnice kwestia 30- 50 zł, ale zawsze.Może któraś z Was orientuje się o co chodzi.:eek:

Dziewczynki mam pytanie. Jestem od 20 marca na zwolnieniu. Ponieważ mój zakład pracy jest duży zasiłek wypłaca mi pracodawca. Wiem, że jest to średnia z ostatnich 12 miesięcy. Nie rozumiem tylko dlaczego, co miesiąc jest to inna kwota:confused:Nie miałam przerwy w L4. Myślałam, że raz wyliczają średnią i już. Nie są to wielki różnice kwestia 30- 50 zł, ale zawsze.Może któraś z Was orientuje się o co chodzi.:eek:
Moze zawsze obliczają za minione 12 miesięcy (co miesiąc inaczej) trudno mi powiedzieć może ktgóraś mama jest kadrową :confused:
Ja chciałam pracować do końca jak długo będę mogła ale przyznam że chciałabym jakieś dwa tygodnie w lipcu moze początek sierpnia:cool2: bo budzik o 6 rano doprowadza mnie do SZAŁU:wściekła/y:
Objadłam się knedlami z truskawkami i nie mam siłuy się poruszać:-p

Cześć dziewczyny! u mnie pogoda upalna ale dzisiaj wybieram sie nad jeziorko po obiedzie z rodzinka ja oczywiście kompać sie nie bede ale chociaż mój synek sie troche pobawi w wodzie. Najpierw jade na obiadek do rodziców jak co niedziela na rosołek bo go uwielbiam a potem w droge , mam nadzieje że pogoda do pisze. I dzień bedzie udany tylko szkoda mi tego kompania bo chciałabym sobie troche popluchtac. Pozdrowionka cieplutkie dla wszystkich mam i ich pociech!:)

hej Izka

ja wczoraj bylam nad jeziorkiem z mala i bawila sie wysmienicie. Czy masz jakies przeciwskazania ze nie mozesz sie kapac? Albo moze ta woda nie do konca jest czysta? Ja kapalam sie w pierwszej ciazy bez zadnych problemow, tyle ze powolutlku wchodzilam do wody.

Zycze ci milego dnia, bo nad woda z dzieciakami jest naprawde fajnie. Moja corka nie ma jeszcze nawet 1,5 roku a uwielbia takie wyprawy:tak:

reklama
agathe82 nie mam żadnych przeciwskazań chyba bo nigdy sie o to nie pytałam lekarza a co do wody to jest bardzo brudna moim zdaniem. Było miło nad wodą ale się skończyło, tak szybko raczej już nie pojade nad jeziorko. Synek bawił sie dobrze a ja tak sobie . Mam ostatno doła i jakoś mnie on trzyma chciałabym się cieszyć ale nie potrafię chyba za dużo przeżyć ostatnio miałam.

Do góry