reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
Cześć dziewczynki!! Jak samopoczucie?? u mnie dzisiaj było średnio... nawiedziły mnie mdłości, a teraz mam zgagę... ostatnio rzadko tu zaglądam bo muszę się uczyć... w sobotę poprawka z egzaminu :((( a do tego cały dzień bym spała ... Jutro mam wizytę u gina... mam nadzieję że coś tam u mnie już zobaczy :)))

Tak apropo słyszałam gdzieś, albo czytałam że kobiety w ciąży nie mogą jeść sera pleśniowego, bo tam są jakieś bakterie groźne dla płodu... Słyszałyście coś o tym?? Zanim dowiedziałam się o fasolce kupiłam sobie i teraz leży w lodówce, a ja mam taką straszną ochotę na niego... :((

Dziewczyny byłam dziś u gina, miałam usg i widziałam bijące serduszko :) jestem najszczęśliwsza na świecie :)
Po wielkości zarodka wychodzi na to, że jestem w 6 tyg. i 3 dni, a po wielkości pęcherzyka 6 tydz. i 4 dni. Wiec się nie martwcie jeśli jeszcze nie widziałyście serduszek, bo nie ma reguły, że to musi być 6 tydzień, czytałam, że może być 7 tydzień od zapłodnienia, a na takim etapie jak te pierwsze tygodnie to nawet dwa dni robią ogromną różnicę. Sprzęt też jest ważny.
Uszy do góry i bedzie dobrze- bo musi być dobrze:)

Hej
Postanowiłam do Was dołączyć....żeby podzielić się swym okropnym sampoczuciem...mdli mnie cały dzień, spać to chce mi się 24h/dobę i już jakaś zgaga mi się przyplątała....a tak ogólnie to wszystko OKi bo jestem w ciąży:-)

natalunia ja bym dorzuciła do tej cebuli jeszcze rozdobniony czosnek i zamiast cukru "zasypałabym" miodem.....pomaga i jest bezpieczne

Ostatnia edycja:
Witam się:-)
Ja już widziałam swoje wyczekiwane i wymarzone serduszko....:happy2::happy2::happy2:i cała w skowronkach od tego czasu chodzę.

niunians z mleka pasteryzowanego przetwory można tak więc...smacznego:happy2:

aaa, tyle juz juz stron i wpisów narobilo, ze nie da rady tego śledzić !!!

a ja urlop zamienilam na zwiolnienie, 23-go bylam u lekarza i z uwagi na mdlosci oraz niskie cisnienie- dostalam 3 tyg L4 :-)
i bardzo dobrze, przyda sie odpoczynek i bede mogla zajac sie slubem :tak:

ale caly czas chce mi sie straaasznie spac ! kiedy ta sennosc minie ?

pozdrawiam :-D

WItajcie IGI napewnio bedzie dobrze...:) Zobaczysz....

ja jestem dzis okropnie senna....juz nawet z tego wszystkiego moj T.stal sie senny...ehhehe...

zapewne juz spicie...tylko ja nie...hehe

agage - mam jeszcze jedno pytanie, jak Cie lekarz badał to nie powiedział ze macica jest powiększona, bo lekarz to nawet z wielkości macicy może określić wiek ciąży ( oczywiście w przybliżeniu). Moim zdaniem ten sprzęt był kiepski. A kiedy idziesz na kolejne usg? Ja ide we wtorek to będzie 10 dni od poprzedniej wizyty, to juz powinnam wiedzieć co i jak. A no i oczywiście ide do innego lekarza, bo tamten sprzęt też nie zrobił na mnie wielkiego wrażenia.:baffled:
Lekarka mnie nie zbadała:no: następne usg mam na wtorek ale tez zastanawiam sie czy nie isc prywatnie gdzie maja lepszy sprzet - chyba tak zrobie!

reklama
Do góry