reklama
Cześć dziewczynki!! Jak samopoczucie?? u mnie dzisiaj było średnio... nawiedziły mnie mdłości, a teraz mam zgagę... ostatnio rzadko tu zaglądam bo muszę się uczyć... w sobotę poprawka z egzaminu
(( a do tego cały dzień bym spała ... Jutro mam wizytę u gina... mam nadzieję że coś tam u mnie już zobaczy
))
Tak apropo słyszałam gdzieś, albo czytałam że kobiety w ciąży nie mogą jeść sera pleśniowego, bo tam są jakieś bakterie groźne dla płodu... Słyszałyście coś o tym?? Zanim dowiedziałam się o fasolce kupiłam sobie i teraz leży w lodówce, a ja mam taką straszną ochotę na niego...
(
madziek
listopadówka 2009 :)
Dziewczyny byłam dziś u gina, miałam usg i widziałam bijące serduszko
jestem najszczęśliwsza na świecie 
Po wielkości zarodka wychodzi na to, że jestem w 6 tyg. i 3 dni, a po wielkości pęcherzyka 6 tydz. i 4 dni. Wiec się nie martwcie jeśli jeszcze nie widziałyście serduszek, bo nie ma reguły, że to musi być 6 tydzień, czytałam, że może być 7 tydzień od zapłodnienia, a na takim etapie jak te pierwsze tygodnie to nawet dwa dni robią ogromną różnicę. Sprzęt też jest ważny.
Uszy do góry i bedzie dobrze- bo musi być dobrze
Po wielkości zarodka wychodzi na to, że jestem w 6 tyg. i 3 dni, a po wielkości pęcherzyka 6 tydz. i 4 dni. Wiec się nie martwcie jeśli jeszcze nie widziałyście serduszek, bo nie ma reguły, że to musi być 6 tydzień, czytałam, że może być 7 tydzień od zapłodnienia, a na takim etapie jak te pierwsze tygodnie to nawet dwa dni robią ogromną różnicę. Sprzęt też jest ważny.
Uszy do góry i bedzie dobrze- bo musi być dobrze
anian
Fanka BB :)
Hej
Postanowiłam do Was dołączyć....żeby podzielić się swym okropnym sampoczuciem...mdli mnie cały dzień, spać to chce mi się 24h/dobę i już jakaś zgaga mi się przyplątała....a tak ogólnie to wszystko OKi bo jestem w ciąży:-)
natalunia ja bym dorzuciła do tej cebuli jeszcze rozdobniony czosnek i zamiast cukru "zasypałabym" miodem.....pomaga i jest bezpieczne
Postanowiłam do Was dołączyć....żeby podzielić się swym okropnym sampoczuciem...mdli mnie cały dzień, spać to chce mi się 24h/dobę i już jakaś zgaga mi się przyplątała....a tak ogólnie to wszystko OKi bo jestem w ciąży:-)
natalunia ja bym dorzuciła do tej cebuli jeszcze rozdobniony czosnek i zamiast cukru "zasypałabym" miodem.....pomaga i jest bezpieczne
Ostatnia edycja:
aaa, tyle juz juz stron i wpisów narobilo, ze nie da rady tego śledzić !!!
a ja urlop zamienilam na zwiolnienie, 23-go bylam u lekarza i z uwagi na mdlosci oraz niskie cisnienie- dostalam 3 tyg L4 :-)
i bardzo dobrze, przyda sie odpoczynek i bede mogla zajac sie slubem
ale caly czas chce mi sie straaasznie spac ! kiedy ta sennosc minie ?
pozdrawiam
a ja urlop zamienilam na zwiolnienie, 23-go bylam u lekarza i z uwagi na mdlosci oraz niskie cisnienie- dostalam 3 tyg L4 :-)
i bardzo dobrze, przyda sie odpoczynek i bede mogla zajac sie slubem

ale caly czas chce mi sie straaasznie spac ! kiedy ta sennosc minie ?
pozdrawiam

D
dudziakowa
Gość
WItajcie IGI napewnio bedzie dobrze...
Zobaczysz....
ja jestem dzis okropnie senna....juz nawet z tego wszystkiego moj T.stal sie senny...ehhehe...
zapewne juz spicie...tylko ja nie...hehe
ja jestem dzis okropnie senna....juz nawet z tego wszystkiego moj T.stal sie senny...ehhehe...
zapewne juz spicie...tylko ja nie...hehe
agagee
Zaciekawiona BB
Lekarka mnie nie zbadałaagage - mam jeszcze jedno pytanie, jak Cie lekarz badał to nie powiedział ze macica jest powiększona, bo lekarz to nawet z wielkości macicy może określić wiek ciąży ( oczywiście w przybliżeniu). Moim zdaniem ten sprzęt był kiepski. A kiedy idziesz na kolejne usg? Ja ide we wtorek to będzie 10 dni od poprzedniej wizyty, to juz powinnam wiedzieć co i jak. A no i oczywiście ide do innego lekarza, bo tamten sprzęt też nie zrobił na mnie wielkiego wrażenia.![]()

reklama
agagee
Zaciekawiona BB
oooo tak mnie boli!! i krzyż tez!