reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Hej listopadowe mamusie ! 🙋‍♀️ Podzielę się swoją historią. Jestem po 2 poronieniach które baaardzo źle przeszłam. Pierwsze poronienie samoistne drugie poronienie (wywoływane w szpitalu bo dzieciątko przestało się rozwijać..trauma do końca życia 🥲) Po poronieniach plik badań i kolejne miesiące starań i narastającej frustracji. Doszło do tego opóźnione owulacje w których pęcherzyki nie chciały pękać..miałam podawane zastrzyki na pęknięcie pęcherzyka(w szczęśliwym cyklu udało się z zastrzykiem). Dodatkowo okazało się, ze mam trombofilie (muszę podać zastrzyki z heparyny w brzuch żeby dzieciątko się rozwijało).

Aktualnie 13+3. Jestem taka szczęśliwa!
Jestem po pierwszych badaniach prenatalnych z wymiarów ż USG wszystko ok! Czekam na badania krwi.

Z określeniem płci dziecka ginekolog się wstrzymała 😅 Ja tu ewidentnie widzę dziewczynkę a wy co myślicie? 😀
Wygląda na dziewczynkę 😉 gratulacje.
Tutaj jest już wątek prywatny utworzony.

reklama
Hej listopadowe mamusie ! 🙋‍♀️ Podzielę się swoją historią. Jestem po 2 poronieniach które baaardzo źle przeszłam. Pierwsze poronienie samoistne drugie poronienie (wywoływane w szpitalu bo dzieciątko przestało się rozwijać..trauma do końca życia 🥲) Po poronieniach plik badań i kolejne miesiące starań i narastającej frustracji. Doszło do tego opóźnione owulacje w których pęcherzyki nie chciały pękać..miałam podawane zastrzyki na pęknięcie pęcherzyka(w szczęśliwym cyklu udało się z zastrzykiem). Dodatkowo okazało się, ze mam trombofilie (muszę podać zastrzyki z heparyny w brzuch żeby dzieciątko się rozwijało).

Aktualnie 13+3. Jestem taka szczęśliwa!
Jestem po pierwszych badaniach prenatalnych z wymiarów ż USG wszystko ok! Czekam na badania krwi.

Z określeniem płci dziecka ginekolog się wstrzymała 😅 Ja tu ewidentnie widzę dziewczynkę a wy co myślicie? 😀
Witaj :) sporo dziewczyn ma swoją historię, dobrze że wreszcie się udało ❤️ ja czekam na trzecie dziecko, w każdej z donoszonych ciąż przyjmowałam i przyjmuję heparynę mimo że oficjalnie nie mam stwierdzonej trombofilii. Ponoć teraz nawet bez diagnozy po wcześniejszych poronieniach często zapisują profilaktycznej zastrzyki, także sporo z nas to przechodzi ;)
I tak, ja też tu widzę dziewczynkę ;) u mnie na USG widać podobnie, a lekarz na 99% ocenił dziewczynkę ❤️

Do góry