• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Padłam spać od 13 do 16:30 😂 Teraz wypadałoby coś posprzątać, ale w sumie jutro też jest dzień 🤓
Zazdroszczę wam, że możecie sprzątać. 😅 Ja jestem pedantką, przed ciążą po pracy codziennie sprzątałam bo ciągle coś widziałam do sprzątania a teraz niedość, że siedzę w domu to jeszcze nie mogę sprzątać tak jak mi pasuje bo nakaz leżenia i mnie to denerwuje, że kurz leży i ja musze leżeć... Już nigdy nie powiem, że osoba która musi leżeć ma dobrze... 😅

Hehe to co Ty idziesz od razu na prenatalne? 😁😁
tez się tak śmieje. Ale tutaj w Irlandii to akurat taki normalny termin w sumie i tak szybko ze względu na cisnienie tak to mogłoby być jeszcze później 🤦🏽‍♀️🤷🏽‍♀️
Co za śmichy chichy, ja mam pierwszą wizytę jeszcze później! :-P
a który tydzień będziesz ? Ja 11-12 ale ogólnie tu wzywają po 1 trymestrze
łączę się w bólu.. tez czekam do 20 kwietnia.
to czekamy razem 😉zleci zaraz Wielkanoc …. A później to już z górki

Wiesz co, mówi się, że zdrowej ciąży niewiele jest w stanie zaszkodzić. W innych krajach nie ma takich udogodnień dla kobiet w ciąży a jakoś się ludzie rozmnażają i babki rodzą dzieci :)
niby tak. ale jak jest możliwość, to lepiej dać na luz. przez pobolewania zrezygnowałam z pracy. duże narażenie na zakażenie, kontakt z wieloma chorobami, do tego stres i masa ruchu. wolę nie ryzykować. jak mam poronić, to i tak poronię, wiem o tym, ale po co mam później siedzieć i się zastanawiać czy jakbym nie pracowała, też bym poroniła czy urodziła. także zwolnienie i do przodu, odpoczywam, potrzebuje więcej snu, korzystam

Moja gin itak się zdziwiła, że on urósł i dopiero teraz się "poronił" bo była pewna, że to się stało już dawno ale jak jej napisałam o plamieniach to się domyśliła, że to ten drugi dlatego kazała mi leżeć i czekać do wizyty.
Z tego co piszesz to chyba ta Twoja gin to bardzo konkretna babka. Mam nadzieje ze czujesz się przy niej zaopiekowana

tez się tak śmieje. Ale tutaj w Irlandii to akurat taki normalny termin w sumie i tak szybko ze względu na cisnienie tak to mogłoby być jeszcze później 🤦🏽‍♀️🤷🏽‍♀️
a który tydzień będziesz ? Ja 11-12 ale ogólnie tu wzywają po 1 trymestrze
to czekamy razem 😉zleci zaraz Wielkanoc …. A później to już z górki
Tak czułam, że Tyś zza granicy, bo u nas w Polsce niby ciulowa ta służba zdrowia jednak dostępność do lekarzy spora

Wiesz co, mówi się, że zdrowej ciąży niewiele jest w stanie zaszkodzić. W innych krajach nie ma takich udogodnień dla kobiet w ciąży a jakoś się ludzie rozmnażają i babki rodzą dzieci :)
To prawda, moja znajoma pracowała prawie całą ciążę- praca stojąca i fizyczna, do tego drugie dziecko małe w domu i urodziła w terminie zdrowe dziecko. Nie miała żadnych problemów całą ciąże. Oczywiście należy dodać, że jest 100% zdrowa i jedyne co brała w ciąży to kwas foliowy. 🙂

reklama
Dziewczyny ogólnie powiem wam ze jak się nie leci z wami na bierząco to później ciężko nadrobić. Dziewczyny z problemami ściskam za was mega kciuki i wierze że wszystko pozytywnie się ułoży, plamienia krwawienia ustąpią i już będziemy ciągnąć wózek wspólnie do końca.
Czytając posty dziewczyn które karmiły piersią powiem wam ze zazdroszczę… ja niestety cała moja 3 w wielkich męczarniach i bólach wykarmiłam piersią 6/8 tygodni i koniec. Ja wiem ze mówi się że każda da radę…. Ale dla mnie mimo chęci prób i w ogóle No nie dałam rady i to moja porażka w sesie ze nie podolalam. Piersi miękkie leci mleko z jednego kanaliku ….. teraz szczerze to już zakładam. Początek karmie później butelka. Chyba że mnie coś zaskoczy i teraz coś ruszy ….. czy któraś z was tez miała przeboje z kp ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry