reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamusie 2026

reklama
ja dzisiaj wjechalam w 8+0 i mdlosci mam juz ponad tydzien, nie wymiotuje ale mdli czasem mocniej czasem mniej, ciekawe czy sie jeszcze cos rozkreci czy tak zostanie 🙈 w ciazy z synkiem tez nie wymiotywałam zobaczymy ogolnie to sie czuje jakby przejechal mnie czolg 😆 macie juz jakies przeczycie o plci? ja jeszcze nic🙈 a wszyscy juz mnie pytaja czy cos czuje 😂
ja mysle ze u mnie bedzie chlopak 🙈 w pierwszej chcialam chłopca i mam dziewczynkę a teraz chce dziewczynkę to na bank bedize chłopak 😅😅

Ja mam od początku jakieś przeświadczenie, że chłopak. :D Ciekawe na ile prawdziwe. Zawsze mówiłam, że chciałabym syna, ale na tym etapie jest mi to oczywiście obojętne - byle było zdrowe. 🥹 Ale jakoś tak mi się wydaje, bo słyszy się często ten powtarzany mit, że dziewczynki wyciągają urodę i tak dalej, a jak do tej pory (-odpukać!) mam wrażenie, że wyglądam i czuję się znacznie lepiej niż w styczniu.
Jeśli chodzi o moje objawy (dzisiaj 6+3) to odczuwam tylko delikatne sporadyczne ciągnięcia w podbrzuszu/pachwinach i jestem senna + lekko tkliwe piersi, ale bez tragedii.
Stresuję się tym czekaniem do piątku. Mam nadzieję, że jest wszystko okej i Kropek rośnie. 🥹
mi całą ciążę mówili że na bank chłopak bo tak ładnie wyglądałam a od 13 tc wiedziałam ze bedzie dziewczynka

ja mysle ze u mnie bedzie chlopak 🙈 w pierwszej chcialam chłopca i mam dziewczynkę a teraz chce dziewczynkę to na bank bedize chłopak 😅😅
ja w pierwszej ciąży chciałam dziewczynkę, ale czułam, że będzie chłopak, no i jest chłopak. W tej ciąży również chciałabym dziewczynkę, ale wiem, że praktyczniej by było, żeby był to chłopak, a mimo wszystko czuje, że to dziewczynka. 😅

@LiliankaKornelka a Ty masz wizytę dzień przede mną - w czwartek, prawda? 🤗 Pomijając mdłości - jak Twoje nastawienie? Jak się czujesz? 😊 Ile wtedy będzie tc?
tak, ja mam w czwartek, ale nie wiem o której jeszcze. Rano muszę zadzwonić do lekarza i powie mi o której - między 17 a 19.
Miałam sobie nie robić nadzieji że coś będzie no ale nie powiem że mam ogromną nadzieję 🙈 według OM to będzie 8+4. W pierwszej ciąży wtedy dowiedziałam się że serduszko przestało bić więc jest stres. Chciałabym już być po tej wizycie i wiedzieć na czym stoję 😬

Ja też bym chętnie cokolwiek skorzystała z NFZ, biorąc pod uwagę jaka kasa idzie na składki. :D Ale niestety mam taki uraz, że nie przewalczę tej traumy. Szkoda, bo absolutnie wszystko robię prywatnie, więc z moją nadgorliwością nie zliczę nawet ile mnie kosztowało robienie samej bety co chwilę 🤣 o innych rzeczach nie wspominając. @Justtyna masz w planie chodzić do dwóch równolegle żeby mieć mniejsze przerwy między wizytami? 🤗
ja pierwsza prowadziłam cala prywatnie a teraz ten mowi prowadzący jest w tym programie KOC w salce i wszystko na NFZ i właśnie chce mnie do niego wciągnąć - dlatego nie wiem na którą mam wizytę 🙈🙈

Ja pierwszą ciążę też prowadziłam cała prywatnie, ale ja mam pakiet medyczny, więc płaciłam tylko za niektóre badania (np. Beta, cytomegalia no i pierwsze prenatalne) cała reszta była w pakiecie. Przed tą ciąża zmieniłam zupełnie swojego lekarza no i ten nie jest skory do wystawiania zwolnień lekarskich. Wicie w normalnej sytuacji luz, ale w sytuacji jaka działa sieni mnie w pracy i jak bardzo dojeżdżało mnie to psychicznie nie miałam innego wyboru. Tak więc postanowiłam pójść na NFZ. No i w sumie spoko, bo badania właśnie typu cytomegalia mogłam zrobić na NFZ i za nie nie płacić. Wogóle szokiem było dla mnie to, że teraz badania prenatalne są na NFZ dla każdej ciężarnej. 2 lata temu musiałam płacić za te pierwsze i dopiero jak tutaj wyszły źle to dopiero resztę miałam już na NFZ.

reklama
Do góry