reklama

Lutowe mamy 2017

Mam nadzieję że u mnie też tak będzie:) główka w ciągu 2 tyg urosła o 5 tyg więc może i nóżka przez tydzień nadrobi :D oby tylko różnica jeszcze bardziej się nie pogłębiła :( tylko właśnie najbardziej martwi mnie to że ona wcale nie urosła przez te 2 tyg. Może wtedy albo teraz był błąd pomiaru?

reklama
Czasem dzieci mają duże głowy lub krótkie nogi po rodzicach. Czasem dzieciaki rosną skokowo. Czasem lekarzowi omsknie się ręka i złapie o kilka mm mniej co przekłada się na wiek ciążowy. Generalnie pomiary konkretnych części ciała mogą się różnić do 2 tygodni i to jest norma. Ale nie każde dziecko jest tak proporcjonalne jak sobie założył producent usg i oprogramowani do niego. Nie wszystkie dzieci da się wsadzić w siatki centylowe.

Słusznie. Ja dziś byłam na usg w LuxMedzie (traktuje to jako dodatkowe, mam pakiet to korzystam) i się tylko wkurzyłam. Obwód brzuszka ciut ponad 2 tyg do tyłu względem innych wymiarów. Kazala mi się pilnie z prowadząca kontaktować i brać jakieś proszki na to (?). Jeszcze z tekstem do mnie "dobrze się pani odżywia? pani z tych co to się boją w ciąży przytyć?" Tak jasne, a te 11 kg dodatkowe przy 164 cm to z tego strachu właśnie.. Z prowadząca rozmawiałam, powiedziała, że nawet jeśli tak jest to żadnych leków się na to nie bierze i żebym u naszego specjalisty na wszelki wypadek zrobiła usg w przyszłym tyg (byłam i niego 22.12 i wszystko było w idealnych normach) i zajrzała do niej z wynikiem później między pacjentkami. Ale bardziej mnie wkurzyła w sumie niż zmartwiła, ciągle przeboje mam z tymi ginami z LuxMedu.

Najlepiej dlatego mysle ze do jednego lekarza chodzic i miec do niego zaufanie. Ja w tej ciazy bylam u 4 i myslalam ze zwarjuje, bo kazdy co innego mowil. Na Sam koniec zdecydowalam sie na jednego i jego sluchalam.
A tak wogole mamy weekend:) macie jakies plany... ?? ja mialam pracowac w tym tygodniu a nic nie zrobilam bo sie zabrac nie moge, wiec mam plan aby w weekand nadrobic. A dzieci moze gdzies z m lub babcia pojda.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie sprawdzali przepływów. Na początku 35 tc trafiłam do szpitala i okazało się że waga jest 3 tyg za mała. Kość udowa była wtedy tydzień za mała ale nie martwiło mnie to tak jak waga. Teraz po 2 tygodniach miałam powtórzone usg z którego wynika że waga nadal jest 3 tyg zbyt mała ale waży już 2300 więc ja się po prostu cieszyłam że ruszyła. Natomiast po tych 2 tygodniach kość udowa nie urosła nawet o mm i tak jak wtedy była tydzień do tyłu tak teraz już 3 tyg. Czy to wgl możliwe? Sama nie wiem czy wierzyć w wiarygodność tych badań bo np główka też była zbyt mała a w ciągu 2 tyg powiększyła się o 5 tyg i teraz jest nawet tydzień za duża
A pomiary były robione na tym samym usg przez tego samego lekarza? Jeśli nie, to nie ma co porównywać..

reklama
Dziewczyny podziwiam Was za motywacje. Porównując sie do niektórych z was jestem mlodsza o pare lat, mam mniej obowiazkow i przede wszystkim innych dzieci i nie planuje poki co zadnych ćwiczeń, na dodatek modle sie by nie byly wcale potrzebne [emoji30]

U mnie dzisiaj znow buleczki jagodki [emoji16] Ostatnio marze tylko o marmoladzie wiec idealnie pasują.

Ja mam plan, zeby wyprac kołyske w koncu i przypilnowac K do dorobienia szafek w komodzie. A w niedziele wyjeżdżamy w góry [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry