Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Na pewno będzieMasakra z tymi mdłościamijak to męczy, a na dodatek gardło zaczęło boleć.. Dziewczyny dziś mam wizytę u lekarza trzymajcie kciuki żeby był zarodek z serduszkiem
![]()
Trzymam kciuki!!!! Daj znać po wizycie!Masakra z tymi mdłościamijak to męczy, a na dodatek gardło zaczęło boleć.. Dziewczyny dziś mam wizytę u lekarza trzymajcie kciuki żeby był zarodek z serduszkiem
![]()
O i właśnie o to badanie prenatalne i z krwi mi chodziło. Kurczę to nie wiem jak lekarz mi to zrobi badanie bo przyjmie mnie w tym 9tyg5dni..A potem 13tyg5dni bo urlop ma. Ze ja wiecznie musze miec wszystko na ostatnia chwile robione. A krew pasuje pobrac po usg, chyba wczesniej bez sensu? Nie wyrobie sie, juz to czuje. I już się będę stresowaćBadania prenetalne składają się z usg genetycznego i testu genetycznego z krwi matki. Wykonuje się między 11 a 13t6d ciazy. Usg określa przyziernosc karkowa, czy jest widoczna jest kość nosowa i ogólnie jest wszystko na miejscu. Jeśli lekarza coś niepokoi wtedy zaleca test pappa który określa jakie jest prawdopodobieństwo zachorowania, lub wady u danego dziecka. Ale mi lekarz powiedział że jeśli w rodzinie nie ma tego typu historii, wiek matki ok itp i nie chce się usunąć ciazy jeśli coś by było nie tak to usg w zupełności wystarczy. I ja narazie ide tylko na usg. Nad testami będziemy myśleć jeśli byłoby coś nie tak.
Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak test z krwi robi się dopiero po usg. Na pewno zdążysz ze wszystkimO i właśnie o to badanie prenatalne i z krwi mi chodziło. Kurczę to nie wiem jak lekarz mi to zrobi badanie bo przyjmie mnie w tym 9tyg5dni..A potem 13tyg5dni bo urlop ma. Ze ja wiecznie musze miec wszystko na ostatnia chwile robione. A krew pasuje pobrac po usg, chyba wczesniej bez sensu? Nie wyrobie sie, juz to czuje. I już się będę stresować
Asia Kciuki za wizytę!!!
Dziewczyny czy, ktora z Was mysli o nifty albo podobnym tescie? ja rozmawialam z moim lekarzem i polecil mi to badanie,dodam ,ze jest spec.perinatologii
![]()