reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Chudzinka prawdziwa 😁😁 nadrobi chlopak! Moja jakos 6100 i każdy mi mówi, że taka drobnica 😂 jutro ja waze to zobaczę jak mi przybiera
Śmiejemy się z niego bo waży teraz praktycznie tyle samo co takie dwa byczki co leżały z nim na sali 🤣 urodziły się po 4300 a młody taką masę zrobił dopiero po 3 miesiącach 😂 co do nadrobienia to nie wiem, wcześniej był na 3cim centylu na siatce, ale teraz zwalnia przybieranie i się odchyla w dół. Nie dziwię się bo jest turbo aktywny i jak ma metabolizm po mnie to mu życzę powodzenia 🤣 ja żeby przytyć to muszę jeść minimum 3500kcal, inaczej cały czas chuchro 🤷

reklama
Śmiejemy się z niego bo waży teraz praktycznie tyle samo co takie dwa byczki co leżały z nim na sali 🤣 urodziły się po 4300 a młody taką masę zrobił dopiero po 3 miesiącach 😂 co do nadrobienia to nie wiem, wcześniej był na 3cim centylu na siatce, ale teraz zwalnia przybieranie i się odchyla w dół. Nie dziwię się bo jest turbo aktywny i jak ma metabolizm po mnie to mu życzę powodzenia 🤣 ja żeby przytyć to muszę jeść minimum 3500kcal, inaczej cały czas chuchro 🤷
Tobie to zazdroszczę, bo ja tyje od patrzenia na jedzenie 😂

To też malutko witaj w klubie. Pewnie też masz takie sytuacje ojej jaki maluśki rozkoszny, u mnie lekarza na początku się zachwycają a potem jak już wiedzą że już 15 tc a nie dopiero urodzony to ojej a co się stało?🙄
Nie, w sumie nie miewam takich sytuacji. Widać, że nie jest noworodkiem bo jest bardzo "rozumny" 😅 ekstremalnie skupia wzrok na ludziach, gada do wszystkich i się uśmiecha, rozwija się też dobrze, więc widać że to już większe dziecko. Wszyscy mówią tylko, że malizna albo że drobniutki 😁 ale nie przypominam sobie, żeby był jakiś taki nieprzychylny komentarz 🤔 ogólnie lekarze go bardzo lubią bo jest grzeczny na każdym badaniu, nawet jak miał robiony RTG i był przytrzymany w bardzo niekomfortowej pozycji to tylko się patrzył na wszystko 😂 pielęgniarki były pod wrażeniem

Pozdrawiam wszystkie ciotki klotki 🤪

Załączniki

• IMG_20210523_072503.jpg
    IMG_20210523_072503.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 100
Dziewczęta, u nas od wczoraj śmiech w głos ❤️ Siostrzyczka rozśmieszyła 😁 Ida na jeden boczek nieśmiało się przekręca i tak bardzo nie płacze na brzuchu😂 Zaczęła nawet w boki się kręcić na tym brzuchu😁

Nie, w sumie nie miewam takich sytuacji. Widać, że nie jest noworodkiem bo jest bardzo "rozumny" 😅 ekstremalnie skupia wzrok na ludziach, gada do wszystkich i się uśmiecha, rozwija się też dobrze, więc widać że to już większe dziecko. Wszyscy mówią tylko, że malizna albo że drobniutki 😁 ale nie przypominam sobie, żeby był jakiś taki nieprzychylny komentarz 🤔 ogólnie lekarze go bardzo lubią bo jest grzeczny na każdym badaniu, nawet jak miał robiony RTG i był przytrzymany w bardzo niekomfortowej pozycji to tylko się patrzył na wszystko 😂 pielęgniarki były pod wrażeniem
u mnie tak się zachwycają wagą że taki mały a jak mówię że wcześniak to wtedy o jejku ....
mój też już sobie gaworzy i tylko ręką w buzi. Do tego najchętniej wstałby i pobiegł 😂 tak się wierci, a straszyli mnie że będzie trzeba nadrabiać. Narazie zgodnie z planem wszystko, no oprócz asymetrii na prawą stronę, poszerzonej samiczki nerkowej i kliku naczyniaków ahh
właśnie z tymi naczyniakami 2.06 odwiedzamy kolejnego super speca onkologa w Instytucie Matki i Dziecka powiem Wam że jestem zachwycona bo narzekałam na NFZ a w pn kazali przesłać zdjęcia i w środę już napisali że mamy wizytę. ZObaczymy jak będzie dalej.

reklama
u mnie tak się zachwycają wagą że taki mały a jak mówię że wcześniak to wtedy o jejku ....
mój też już sobie gaworzy i tylko ręką w buzi. Do tego najchętniej wstałby i pobiegł 😂 tak się wierci, a straszyli mnie że będzie trzeba nadrabiać. Narazie zgodnie z planem wszystko, no oprócz asymetrii na prawą stronę, poszerzonej samiczki nerkowej i kliku naczyniaków ahh
właśnie z tymi naczyniakami 2.06 odwiedzamy kolejnego super speca onkologa w Instytucie Matki i Dziecka powiem Wam że jestem zachwycona bo narzekałam na NFZ a w pn kazali przesłać zdjęcia i w środę już napisali że mamy wizytę. ZObaczymy jak będzie dalej.
Oooo, jak już bedziesz miała wizytę w IMiD za sobą to daj znać jak wrażenia, jestem ciekawa

Do góry