• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2013

domik- to drzenie do 3 miesiaca jest normalne u dzieci,potem powinno mijac.
A z tymi usteczkami- ja u wiekszosci dzieci widze ze wlasnie ta dolna warga w snie tak sie uklada. I chyba wiekszosc dzieci tak robi....No chyba ze nie....
Jak tak czytam to wydaje mi sie ze ci lekarze troche przesadzaja....Juz widze jak u naszych babc i dziadków sprawdzali wargi....A jakos przeszli przez zycie.

reklama
Witam się po majówce!

Siedzieliśmy w domku, bo lało:-( 1 maja byłam z Hanią, Zosią i moją siostrą w cyrku ale trochę się dziewczyny wynudziły. Weekend trochę lepszy więc siedzimy na dworze.
Jasiek spał dzisiaj w nocy jednym ciągiem 7 godzin - miło mnie zaskoczył:-) wiem z fb że to żaden rekord;-) ale i tak się cieszę, zobaczymy jak będzie dzisiaj. No i dojrzałam dwie kreseczki na dolnych dziąsełkach:tak: To tłumaczy ataki gryzienia piąstek:sorry2:

Bella - jak się cieszę że Natalka tak pięknie leczy swoje bioderka!!! oczywiście trzymam kciuki!!!
Martuszka - ja swoich centyli znać nie chcę:-D mnie zawsze w ośrodku zdrowia tłumaczą że sprawdzają czy dziecko harmonijnie się rozwija - mój Jasiek jest na 97 centylu zarówno we wzroście jak i wadze więc jest ok:tak:
Poli - Leoś rozwija swoją mową - brawo!!!!
domikcw - trzymam kciuki za wizyte u neurologa &&&&&

Jasiek też często ma zaciśnięte piąstki :sorry2: łupież z główki nie znika, a na czole wciąż ma takie szorstkie plamki , reszta ciałka ok - możliwe że jednak to skaza???

Karmie po 7 godz snu mej dzidzi wiec Was poczytam, a co:)
Patik-wielkie gratulacje co do snu malenstwa! Kazde pomalu dojdzie do fajnej dlugosci snu:) U nas tak szybko to nastapilo, ze jak Leos spi mniej niz 6 godz to dla nas krociutko;)
Domikcw-zobaczysz, ze ptoblemy z mala mina..Twoje dziecko jest np az o miesiac mlodsze od mojego, wiec nie masz co sie z nami porownywac:) Z tymi objawami neurologicznymi to bym nie panikowala. U nas w sumie malo co wyatepowalo, co piszesz, ale kazde dzieciatko inaczej reaguje na swiat poza brzuchem;) a jak pisze slusznie Martuszka, wszyatko to do 3 mies sie ustabilizuje
Leos przekrecal sie mocno na prawa strona przez obojczyk, ale z czasem jest coraz lepiej:)

Bella trzymam mocno kciuki, będzie dobrze :-)

Domikcw biedne to twoje maleństwo i biedna ty :-( trzymaj się dzielnie juz niedługo na pewno będzie lepiej.

Martuszka ja używam Merimard i tez nie potrafię tym psiknąć :-( jak próbuje "na sucho" to działa jak przykladam do nosa to ni cholery nie psika.

Poli zdolny ten twój synuś :-) gratuluję

Hej
Majowka sie skonczyla i ruszyla produkcja na forum:)
Martuszka, Patik nie przejmujcie sie swoja waga i centylami:rofl2: zadna mnie nie pobije hehe, waze pewnie tyle ile w osmym miesiacu, nawet juz nie sprawdzam:-D
Ale z dobrych wiesci kupilam sobie stroj na komunie siostrzenicy, uwielbiam Irlandie, nawet rozmiary na orki maja w normalnych sklepach:rofl2:
Moje dziecie spalo dzisiaj od 21 do 5.15 po czym zjadlo i poszlo dalej spac, a teraz siedzi w bujaczku i gaaaaada jak najety:-D

Martunia zobaczysz wyniki beda super &&&&
Bella ale dobre wiadomosci, jeszcze troszke i pozbedziecie sie tych koszli i Natalka bedzie miala zdrowiutkie bioderka:)
Domik wszysto bedzie dobrze, trzymam kciuki za wizyte i duzo zdrowka dla malutkiej
Poli malego zdolniaczka masz w domku, super gadulka:-)
Patik gratuluje bialych kreseczek na dziaselkach!:tak: Szymon tez pakuje caly czas piastki do buzi i slini sie na potege, musze co chwile sliniaczki zmieniac ale ja u niego nic jeszcze nie widze.

Ostatnia edycja:
Martik moja tez się ślini jak najeta, wczoraj bodziak to do pach miała mokry :-) a piąstki to niekiedy dwie na raz ładuje, ale oznak zębów nie widać (w sumie to dobrze) :-)

dzięki dziewczyny:*
u nas jak na razie odpukac ok. nocka ładna, spała, zjadła i znów sen. nad ranem koło 5 musze ja do nas do łoża brac bo inaczej byłoby po spaniu. jak ma płytki sen i smok wyleci to się budzi. wierci się wtedy. a tak jest ze mną to moge smoka podac i nie muszę za każdym razem wstawac. wiem, że źle robię:( pociesza mnie fakt, że sama śpi całą noc i w dzień też nie śpi na naszym łóżku. rano mega się jej ulało, ale tak to ok. teraz fika jak szalona pod karuzelą:-D

wiem, że czasem lekarze przesadzaja, ale jak tu nie sprawdzic wszystkiego. boja się o moje maleństwo.

o wadze się nie wypowiadam...ale od dziś zaczynam odchudzanie. trzymajcie kciukaski:)
dziewczyny po cc kiedy zaczełyscie cwiczyc??

BELLA super wieści!!! wszystko idzie w dobra stronę. kciuki bardzo mocno zacisniete:*
MARTUSZKA jak Felutek??
PATIK gratulacje!!! Jaśko niedlugo gryzł będzie:-D
POLI brawa dla Leosia!! wyjątkowo z niego rozgadany koleś:-D
MARTIK Twoje dziecię też przoduje w spaniu:-D super!

reklama
Domikcw...mi ginka na wizycie kontrolnej pozwoliła już ćwiczyć

Patik gratulacje kreseczek....

Smoniczka mam pediatra powiedziala ze to slinienie to przez wzmożoną prace śliniawek, nie zawsze na zęby...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry