Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja również nie jestem lekarzem. Ale czerpie wiedzę ze sprawdzonych źródeł M.in od mojego lekarza i ze sprawdzonych stron internetowych np. Link do: Wybieramy dobry magnez - czy wiesz który najlepszy? - Pan TabletkaNie wnikam czy obojętnie czy nie. Piszę co mi mówiła lekarka, ja lekarzem nie jestem. Jeśli Ty jesteś i się znasz na tym to się nie będę kłócić. Jeśli chodzi o magnez, mi się szyjka skracała i miałam silne skurcze macicy. Musiałam brać magnez w dawce 3x300mg. W szpitalu dostałam Magnesium Verla, myślę że skoro to szpital stricte położniczy to raczej wiedzieli co robią.
Dokładnie. Magnez magnezowi nie równy i powinno się brać lek a nie suplement diety.Nie ma obojętnie jaki magnez. Najlepiej brać lek A nie suplement i jeszcze lepiej cytrynian magnezu. Ja biorę od początku ciąży magne b6 forte. Nie czuje nawet żadnego bólu odnośnie rozciągania macicy. Jeśli chodzi o dawkę to ja akurat raz dziennie choć lekarz zaleca dwa razy dziennie. Ale mnie się szyjka nie skraca więc biorę tylko zapobiegawczo.