Wiosna w koncu

)) dzisiaj piękne słońce we Wrocławiu, od razu wróciła mi chęć do życia.
Święta minęły spokojnie, byliśmy u moich rodziców, sypało śniegiem to wykorzystaliśmy sytuacje, m dojechał kamperem i pomknelismy na dwa dni do Zielenca, m pojeździl na desce a my na sankach.
Ela zdrowka dla dzieciaczków i spóźnione życzenia urodzinowe dla Bliźniaków. Super, ze u lekarza wszystko dobrze.
Ewcia współczuje zmiany godzin pracy, mam nadzieje, ze jakos sobie to poukładacie by było dobrze.
Filipia co do kampera, to świetna sprawa, ale specyficzna i naprawdę trzeba to lubiec, i niestety ale nie jest to tania zabawa, począwszy od samego pojazdu po opłaty za autostrady, promy, paliwo i miejsca na sensownych kamperowiskach. Jadąc kamperem nigdy nie korzystamy z hoteli, to mijałoby sie z celem. To co mi sie najbardziej podoba to to, ze jesteś na takim wyjeździe całkowicie wolna, stajesz gdzie chcesz, parkingi, kamperowiskach etc, nie podoba Ci sie w jednym mieście jedziesz dalej, hotel to uwiazanie. W całej Europie jest niesamowite zaplecze kamperowe, chociaż nie w każdym miejscu możesz stanąć. Raz na kilka dni trzeba wylać nieczystości, uzupełnić czysta wodę,'podłączyć sie do prądu.
Co do wyjazdu z dziećmi, jak najbardziej, tylko trzeba sie zorganizować i zabrać najważniejsze rzeczy. W kamperze masz wszystko: łazienkę, toaletę, kuchnie, sypialnie, telewizor, oczywiscie kamper dla dzieci musi byc większy, aby było troche przestrzeni, koszt fajnego używanego to ok 100 tys pln. W zeszłym roku byliśmy z mała przez 3 tygodniena Lazurowym Wybrzeżu, było super, miała 10 miesięcy, to najlepszy nasz wyjazd, potem w maju i sierpniu w Chorwacji, do tego weekendy nad jeziorami i zima snowboard. Sens posiadania kampera tylko w sytuacji gdy faktycznie będziecie dużo jeździć, a na to trzeba mieć czas, jeśli miałby to byc jeden, dwa wyjazdy w roku to bez sensu. Taniej i wygodnie bedzie samolot i hotel all inclusive. My sie zdecydowaliśmy, bo m bierze rowery, deskę, czasami przyczepę i motor, latem wake, zima snowboard bo my cały czas w ruchu.
Moze wypożyczycie sobie kampera na jeden wyjazd i spróbujcie, jak Wam sie spodoba to wtedy kupicie.