reklama
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Wiikki ok 12 tygodnia każda z nas (w Pl) będzie miała usg genetyczna, a dodatkowe badania, testy disomii, trisomii( chyba) są wykonywane jeśli ty tego chcesz, lub jeśli jesteś w grupie ryzyka.
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Mieszą nosek, przyzierność karkową, długość kości udowej, główkę i inne. Sprawdzają, czy narządy są dobrze wykształcone i umiejscowione tzn nerki, wątroba. I na tej podstawie, jeśli coś jest nie tak zlecają bardziej szczegółowe badania.
A w Szwecji tego nie ma?
A w Szwecji tego nie ma?
aniaczek
Fanka BB :)
Te bardziej inwazyjne badania, między innymi aminopunkcję, robi się wtedy, gdy to genetyczne wykryje jakieś nieprawidłowości, kolejne badania są w celu potwierdzenia/wykluczenia lub określenia stadium zawansowaniam np. zmian.
Skoro mówicie, że drugi trymestr będzie lepszy to już się ciesze. Chociaż chyba i tak nie mogę tak strasznie narzekać bo nie wymiotuję, tylko mnie od tygodnia strasznie muli i mam wzdęcia. Dziś jestem bardziej krytyczna co do samopoczucia bo doszło to wstrętne przeziębienie.
Skoro mówicie, że drugi trymestr będzie lepszy to już się ciesze. Chociaż chyba i tak nie mogę tak strasznie narzekać bo nie wymiotuję, tylko mnie od tygodnia strasznie muli i mam wzdęcia. Dziś jestem bardziej krytyczna co do samopoczucia bo doszło to wstrętne przeziębienie.
reklama
Podziel się: