czescja
rano bylam z mala u pediatry, mala od dwoch dni ciezko oddycha jakby charczala polozna powiedziala zeby lepiej zbadal to lekarz gdyz miala przypadek ze dziecko mialo dziurke w sercu i tak to sie objawilo wiec spanikowana poszlam do lekarza ale na szczescie serduszko zdrowe plucka czyste wszystko ok zwykla niemowleca sapka, ale zawsze lepiej sie upewnic
marciosz- trzymam kciuki by uparciuszek twoj jednak sam zdecydowal wyjsc juz do mamusi :-)
co do spacerow my wychodzimy i nie czekalam 2 tygodni, to przestarzale ale niestety utarte ze trzeba czekac jakis czas werandowac itp, jesli dziecko jest gotowe opuscic szpital jest tezgotowe na spacer, ztego co wiem przy -10 i wiecejnalezy sie powstrzymac i gdy jest mgla, w czasie ulewy i sztormu pewnie tez zadna z nas by nie wyszla ale przy normalnejpogodzie nie ma przeciwwskazan
jesli chodzi o karmienie piersia to ja walcze jak moge:-) z synkiem poddalam sie po 3 miesiacach i faktycznie mialam duze wyrzuty sumienia do dzis zaluje ze nie zacisnelam zebow i nie dalam rady teraz staram sie jak moge i narazie na moim mleku mala jest i na cycu, raz dziennie dostaje butle ale tez zmoim mlekiem
Perfecta- ja mam synka chorowitka jak mi sie rozchoruje skorzystam z rad jesli sie podzielisz:-)
co do szczepionek u nas sa za darmo my szczepic mala bedziemy skojarzonymi tak jak synka, jedyne na co napewno nie bede szczepila jej- ale to juz jako nastolatke - to szczepienie przeciw rakowi szyjki macicy, nie jestem przekonana do tej szczepionki do innych moze tez nie az tak ale jednak bardziej na tak niz na nie