reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

reklama
Dobra, lekarz kazał na spokojnie wznowić starania, a że ja do cierpliwych nie należę do z chatemGPT pogadałam i dal mi taki plan supki. Teraz biorę tylko Puerie Uno. Co myślicie? Oczywiście mąż też dostanie zestaw wybrałam Nucleox primo. Pueria ma dwie kapsułki jakby co. Tu chat zbłądził.
Zobacz załącznik 1703320
Z inozytolem sprawa jest taka, że żeby najlepiej działał najlepsza jest mieszanina mioinozytolu z chiroinozytolem, idealnie w stosunku 40:1. Ja stosuje Prenacaps Obi, ale z tego co dziewczyny to pisały to fertistim też jest ok (aczkolwiek są braki w aptekach). W przypadku problemów w PCO lub PCOS inozytol najlepiej suplementowac w dawce 4g dziennie.
Dodatkowo wspomagająco właśnie działa NAC, ale gdzieś też czytałam badania o tym, że 1800 mg NAC dziennie wpływa korzystnie na ilość i jakość owulacji - ja przy 2 dawkach dziennie prenacaps ovi mam już 1200 mg NAC i dodatkowo biorę dawkę 600 mg w kapsułce 😄

A te żele to są w konsystencji jak normalne lubrykanty typu Durex?
Pytam z ciekawości bo w sumie nigdy nie stosowałam.
Ja się mogę wypowiedzieć o fertilsafe, bo jego mi polecono i był łatwiej dostępny od conveive plus. W porównaniu z durexem jest bardziej wodnisty, jakby mniej silikonowy? No i nie szczypie, a o różnych czytałam różne opinie. 😊

Dziewczyny po owulacji testy powinny teoretycznie być blade całkiem?pytam z ciekawości, mam trochę w głowie, że w tym cyklu może tej owu nie być wcale 😒

Dziewczyny po owulacji testy powinny teoretycznie być blade całkiem?pytam z ciekawości, mam trochę w głowie, że w tym cyklu może tej owu nie być wcale 😒
Lekarka mi powiedziała, że niektórym dwie kreski na owulakach mogą wychodzić nawet przez 4 dni od pierwszego pozytywu, u mnie przeważnie 24h od piku są blade

Odpuszczam testy na weekend. Seksy będę od dziś do niedzieli, wrócę do testowania w niedziele wieczorem. Rozwala mi to trochę głowę, ciągle zero, zero, zero…. U mnie PIK w poprzednim cyklu trwał krótko, także jeśli byłby weekend to niedzielę wieczorem będzie już jasna kreska. Miesiąc temu było równo w Pik i równo w owulację i się nie udało więc może teraz się uda.

Ja też nasikałam na owulaka, mimo że dopiero 9dc, w szoku jestem, bo nie miałam nigdy bladej kreski tak wcześnie. Może ta miovelia coś dała i ta owulacja będzie lepsza, oby 🥹

Załączniki

• IMG_6948.jpeg
    IMG_6948.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 69
reklama
Do góry