Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tez mam taka. C677t heteroTo dobrze, że hetero! To lepsza opcjaa powiedz jeszcze które mthfr wyszło w heterozygocie? Ja mam c677t i ona podobno występuje u około 50% społeczeństwa więc nie ma tragedii. Przy mthfr bardzo ważne jest, żeby przyjmować metylowane witaminy. Absolutnie odpada syntetyczny kwas foliowy. Ja miałam jeszcze zastrzyki przeciwzakrzepowe w drugiej ciąży ze względu na mutacje i zakrzepicę w rodzinie. Niektórzy lekarze zalecają też acard ale ja go nie musiałam brać co mnie cieszyło. Przy mutacjach warto zrobić sobie badania na homocysteinę, poziom kwasu foliowego, b12, witaminę D.
Polecam grupę mthfr Polska na fb. Tam fajnie doradzają suplementację przy mutacjach
Jakbym słyszała swoje słowa powtarzane przez naście latDla mnie seks bez orgazmu też jest przyjemny, nigdy nie miałam więc nie wiem co tracę.
Na betę może być jeszcze za wcześnie, więc jeśli chcesz sprawdzić czy do owu dochodzi to tylko progesteronJutro mam 8 dni po piku, 7 po domniemanej owu. Progesteron? Bo bete bez sensu?
Proga bym zbadala, u mnie ten niby wzrost na paskach był w 11 dc, więc ta owu mogła być 15tego a dziś 19, wiec prożek już 4dpo pokazal...o ile wtedy byłaJutro mam 8 dni po piku, 7 po domniemanej owu. Progesteron? Bo bete bez sensu?
chyba jest ok?A czy przypadkiem pregna start nie ma kwasu syntetycznego plus folianu? Kojarzę, że kiedyś tak było.
Ale ładny wynik! Czyli była myślę koło tygodnia temu
Sam prozekJutro mam 8 dni po piku, 7 po domniemanej owu. Progesteron? Bo bete bez sensu?
Takchyba jest ok?