reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

Mam wynik 😁 jednak franca już była 😁 tylko kiedy...
Screenshot_20250519_160909_Chrome.jpg

reklama
To dobrze, że hetero! To lepsza opcja :) a powiedz jeszcze które mthfr wyszło w heterozygocie? Ja mam c677t i ona podobno występuje u około 50% społeczeństwa więc nie ma tragedii. Przy mthfr bardzo ważne jest, żeby przyjmować metylowane witaminy. Absolutnie odpada syntetyczny kwas foliowy. Ja miałam jeszcze zastrzyki przeciwzakrzepowe w drugiej ciąży ze względu na mutacje i zakrzepicę w rodzinie. Niektórzy lekarze zalecają też acard ale ja go nie musiałam brać co mnie cieszyło. Przy mutacjach warto zrobić sobie badania na homocysteinę, poziom kwasu foliowego, b12, witaminę D.
Polecam grupę mthfr Polska na fb. Tam fajnie doradzają suplementację przy mutacjach
Tez mam taka. C677t hetero

reklama
Do góry