reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

reklama
Mam allegro Smart, więc musiałam kupić za 45 zł testów, niż płacić 11 zł za przesyłkę, gdzie za to 11 zł mam dodatkowo 4 testy 😁
A, że ja lubię testować i doszukiwać się duszków to będę testować 😂
A to pewnie :D mnie dołują te ciążowe więc mam max 2 na cykl :D drugiego nie zdążyłam jeszcze użyć, bo okres jak w zegarku przychodzi:D

Ile mniej więcej owulacyjnych wam schodzi na miesiąc ja pierwszy raz zamówiłam narazie 14 😅 I oczywiście 6 ciążowych 😅
Ja mam takie 25 testów na dwa cykle. Ale to zależy, bo w marcu zaczęłam późno testować bo w 12dc a w 13 DC już był pik więc mało zużyłam i reszta była na kwiecień. A w kwietniu pik był w 15dc. Dlatego ja zacznę teraz testy w 12dc dopiero i na początku będę robiła 2 razy dziennie a jak będą ciemnieć to 3 razy dziennie. Bo w marcu i kwietniu pik miałam ok. 14 godziny.

A mi się okres skończył 2 dni temu i dzisiaj 7dc, także za 4-5 dni zacznę robić testy owu 😀 I znów to ciągłe myślenie o sikaniu, o tym by nie pić za dużo itp itd 😂
Jutro mam ginekologa na kontroli czy to to podejrzenie polipa w marcu to to czy nie. I powiem mu o dwóch biochemach pod rząd, może przepisze jakieś leki czy coś. Czy zleci jakieś badania.
To ja będę robić zaraz po okresie, bo ja owulacje miałam ostatnim razem w 11-12 dc 🫣 więc nie chce przegapić 😊

Ja takie pierwsze objawy ciazy tez wlasnie miałam, taka jakby infekcja, nawet sobie sok z żurawiny kupiłam bo wlasnie myslalam ze to w ta stronę pójdzie. Gdzies czytałam ze wlasnie często to taki nieswoisty pierwszy objaw..wyglada na to ze sie potwierdza powoli tez u Ciebie💚
Nie wiedziałam, że to może być objaw, ale ja to samo miałam właśnie w marcu i kwietniu, że miałam taki jakby żółtawy śluz tak jakby na infekcje, coś lekko swedziało i okazało się, że ciąża była, tylko szkoda, że biochemy. A jak starań nie było to nie miałam takich infekcji.
Wgl w pierwszej ciąży to miałam całą ciążę często infekcje intymne. Ale gin mówił, że w ciąży często tak jest.

Zrobiłam jeszcze teraz test, ale ja nie umiem wytrzymać długo bez picia i sikania, więc nie był to jakoś bardzo stężony mocz 🤣 W każdym razie wyszedł taki sam duszek jak rano, czyli tak czy siak muszę czekać do jutra. Na zdjęciu na górze test z rana, na dole sprzed momentu.
IMG20250504170722.jpg

starania to ogromna lekcja cierpliwości, zwłaszcza dla osób z moim charakterem, które wszystko chcą mieć na JUŻ. Podziwiam Was wszystkie dziewczyny ♥️
Ja mam identycznie… dodatkowo MUSZĘ wszystko mieć zaplanowane, muszę mieć kontrolę… a w staraniach się nie da 🥹

W ostatnim cyklu 4 testy, ale szybciutko miałam PIK, w poprzednim 8 :)
Ja w ostatnim cyklu zużyłam koło 15 chyba 🤣 ale to był mój pierwszy raz, ja mam też różne cykle więc wolę testować wcześniej niż przegapić.

reklama
Zrobiłam jeszcze teraz test, ale ja nie umiem wytrzymać długo bez picia i sikania, więc nie był to jakoś bardzo stężony mocz 🤣 W każdym razie wyszedł taki sam duszek jak rano, czyli tak czy siak muszę czekać do jutra. Na zdjęciu na górze test z rana, na dole sprzed momentu. Zobacz załącznik 1701221

A może idz na betę?
Dla mnie te testy są negatywne, ale jeśli widzisz tam coś to najlepiej żeby w labie sprawdzić.

Do góry