reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

Czy ta krzywa naprawdę jest taka straszna? Mnie cofa nawet na słodzoną herbatę 😵‍💫🤣
Ja robiłam w ciąży dwa razy. Wyciskałam sobie cytrynę do tego i dało się wypić. Nie mdliło mnie :) tylko potem bardzo spadł mi cukier i trzęsły mi się ręce plus ogromny niepokój. Ale to dlatego, że po tych dwóch godzinach powinno się coś zjeść dość szybko, a ja nie wiedziałam.

reklama
To zależy czy mnie stary zdenerwuje 🤣🤣 a tak serio to w normie 🤣 to wyniki sprzed 3 lat.ogarnęło się po wprowadzeniu diety z niskim IG :D no i w sumie ograniczyłam dosyć mocno cukier.i szczerze dzisiaj pierwszy raz od 3 lat zjadłam batona 😅(oczywiście tłumacze to jako pms) także pewnie jutro będę spala na siedząco 🤣
Oj mega niskie wyniki! Co na to lekarz?

Tylko ja nie mam kubka do sikania 🤣🤣🤣 i wyobraź sobie teraz mnie w robocie popierdalającą z kubkiem do łazienki 😂😂😂😂 konspiracja już by mogła nie przejść 😅
Kubek na mocz idzie kupić w aptece za 2 zł 😁 przydatna sprawa 😁 a do łazienki zawsze możesz iść z torebką 😉 no wiesz, czy okres czy coś to też ofem z podpaska czy tamponem nie idziesz do łazienki 😁

Kubek na mocz idzie kupić w aptece za 2 zł 😁 przydatna sprawa 😁 a do łazienki zawsze możesz iść z torebką 😉 no wiesz, czy okres czy coś to też ofem z podpaska czy tamponem nie idziesz do łazienki 😁
Ja potem tam kisnę te 10 minut aż się test wybrawi xD podejrzewam, że szef jest przekonany, że mam ostatnio permanentną sraczkę 😆
Update:

Załączniki

• IMG_7192.jpeg
    IMG_7192.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 66
No właśnie mi się wydaje, że to też w ciąży organizm jest bardziej wrażliwy na różne rzeczy. Mi po prostu w ciąży szybciej było niedobrze z różnych powodów. Cały taki kubek trzeba wypić w dość szybkim czasie i po prostu to jest tak słodkie, że aż mdli i niedobrze od tego. Ten drugi raz jak byłam to już sobie zrobiłam w domu ten roztwór i wycisnęłam do tego pół soku z cytryny i wtedy to było dużo lepsze w smaku do wypicia, nadal full słodkie, ale przynajmniej ta cytryna łamała ten smak i łatwiej się to piło.

Tylko, że to niepoprawnie wykonane badanie - cytrynę (sok) pije się na zbicie cukru.
Ostatnio niestety musiałam tak robić i cukier spadł szybciej niż po sztucznej insulinie więc działa.

Edit. I to nie tak, że o 1-2 punkty.
Cukier z prawie 500, spadł na 350 w ciągu 30 minut więc ogromna różnica - właściwie to badanie po wypiciu soku z cytryny dla mnie staje się totalnie nieważne

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry