reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Witaj Niesia_88 mój termin jak narazie wyliczony przeze mnie również 7maja OM 1 sierpnia.Zobaczymy co lekarz powie w poniedziałek na wizycie..

Dziewczyny, oświećcie mnie - jak to jest z badaniami? Pierwszą wizytę u ginekologa miałam 7 września i była to wizyta prywatna. Odbyła się w 5 tygodniu ciąży i kosztowała mnie z USG 220 zł :szok: Kolejną wizytę już na NFZ mam 24 września - czy mogę do tego czasu wstrzymać się z badaniami, aby za nie nie płacić? Jak pilne one są? 24 września będzie to 8/9 tc.

Niesia_88 w poprzedniej ciąży badania robiłam po 7 tygodniu. Do karty ciąży miałam dołączona listę z badaniami i tygodniami ciąży w jakich mam wykonać. Pierwsze badania miałam zrobić do 10 tygodnia ciąży.

Dziewczyny, oświećcie mnie - jak to jest z badaniami? Pierwszą wizytę u ginekologa miałam 7 września i była to wizyta prywatna. Odbyła się w 5 tygodniu ciąży i kosztowała mnie z USG 220 zł :szok: Kolejną wizytę już na NFZ mam 24 września - czy mogę do tego czasu wstrzymać się z badaniami, aby za nie nie płacić? Jak pilne one są? 24 września będzie to 8/9 tc.

Ojej to bardzo duzo zapłacilas za wizyte. U mnie 100zl i tez z usg. Ja tez dostalam liste badan i nast wizyte mam za miesiąc kolo 8 października. Będę wtedy tez jakos 9tc lekarz kazal mi na wtedy wszystkie badania zrobić i przyjsc z wynikami zeby karte ciąży założyc. Na nfz idziesz do tego samego gina co bylas prywatnie?

Nie, do innego. Teraz byłam tak na szybko, bo już mnie korciło, żeby potwierdzić ciążę i upewnić się, że wszystko jest ok.

Patrząc na to ile pobierają mi kasy z pensji na składki szkoda byłoby prowadzić prywatnie :happy:

Mam nadzieję, że ten 8/9 tydzień jest jeszcze ok na badania i nic się nie stanie.

Niesia to fakt ze składki z pensji odchodzą ale ja mimo wszystko wybrałam prywatnego ginekologa. I wole prywatnie chodzic. Inny komfort i jakośc wizyty mimo wszystko. :)

Cześć Wam :)
ja om miałam 3 sierpnia, cykle 32 dniowe.
Suwaczek sobie zrobię po wizycie w środę. Nie mogę się już doczekać :-)
Olciaa, Kami gratuluję!!
Niesia - witaj i rozgość się, moim zdaniem możesz spokojnie poczekać do wizyty na NFZ. i dużo zapłaciłaś za wizytę, lekarz chyba trochę przesadził... ja płacę 100 zł niezależnie co mam robione - USG zwykłe, 3d, wymaz pod koniec ciąży na GBS , ktg - Kasik90 mój lekarz podobnie postępuje :tak:
I-szą córcię też "dostaliśmy" na I-szą rocznicę ślubu :) tzn wtedy wyszedł po raz pierwszy pozytywnie test ciążowy. A teraz drugie dzieciątko w zbliżonym terminie - rocznicę mamy 4 września a ciąża potwierdzona betą 31.08

Ok, idę gotować zupę. Dobrze, że już weekend.

reklama
Do góry