reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majówki 2014

Hej Kobietki,

Dalej mam dziwny brzuch, nie boli az tak bardzo tylko jest taki dziwny.. Nie wiem jak to opisac, tlumacze sobie, ze to Alex rosnie I dlatego :-)
Ja chodze panstwowo wizyty mam co miesiac narazie, dwa usg juz mialam, wiecej juz nie bedzie a pozatym to do poloznej chodze nie do gina :-)

Futurystka ja tez smarkam krwia caly czas, to ponoc normalne. Z chcecia bym sie dostosowala do Twoich rad ale tu nie mam dostepu do nospy, a w pracy nie mam jak sie zrelaksowac ani zmoczyc nozek :( Za niedlugo koncze wiec bedzie lepiej, poloze sie I zdrzemne na chwile, moze przejdzie.
Diabliczka wspolczuje :-(. chyba jednak to Ci komp zamula bo mnie wszystko dziala poprawnie :-) musisz usunac pliki tymczasowe I zdefragmentowac dysk- czasem pomaga :-)
Morela wyslalam Ci zapro na fb :p

reklama
Gwiazdeczka miałaś tylko 2 USG , nie ciekawi cię czy maleństwem okej ? Ja zawsze po wyjściu od gina już odliczam do kolejnej wizyty aby zobaczyć małego :tak:

Dzisiaj może mi potwierdzi płeć :tak: I tak mam przeczucie, ze to chłopczyk :-D

DIABLICZKO aktualnie czytam Tess Gerritsen - Skalpel ;-) dokładnie to kończę już, tak mnie wciągnęło ;-)
żyrafa sama w sobie piękna (jak na zdolności Mrówka) ;-) tylko ta sraczka od tyłka do ziemi wygląda jak 5 noga :laugh2:

MORELKO jak to Mrówek powiedział - narysowałem sraczkę, bo chciałem zwrócić na siebie uwagę ;-) taką ma fantazję ten mój Mrówek ;-)

mi też dzisiaj BB muli :eek:

zjadłabym sobie jakąś sałatkę :dry: jakąś :dry:

Ostatnia edycja:
Ja chodziłam na NFZ, a teraz chodzę prywatnie, bo moja lekarka odeszła z przychodni, a mi się nie chce zmieniać lekarza :-p
ale zawsze chodzę raz na miesiąc i tak mam zwolnienie, ale chyba wolę prywatnie, bo wtedy mam usg,
a u nas nie ma w żadnej przychodni sprzętu i trzeba się umawiać osobno w szpitalu,
ja tez nie liczę na moją lekarkę, bo ona już nie pracuję u nas w mieście, ale poszukam sobie chyba jaką położną :)
bo raczej będę rodziła u nas - mam do naszego szpitala jakieś 8 km, do innych 25 km lub 50 km :-(

Witam Mamusie :-) łoooo Maaatko, ależ się naprodukowałyście, nie ogarnę która, kiedy i co ;-) co do gina, to także chodzę prywatnie, co 3 tygodnie, na początku miałam innego lekarza i co ok.4 tyg. chodzilam, no i USG na każdej wizycie, inaczej sobie tego nie wyobrażam. Muszę zobaczyć na USG, że wszystko z Małym w porządku, tak dla spokoju, przynajmniej chwilowego :-) co do wyprawki, to dla mnie nie mamy jescze nic, a dla Dzidzi ciuszków caaaałe mnóstwo od znajomych, mają Synusia 1,5 roku, więc 3 wielkie wory odziedziczyliśmy, plus troszke kupionych, wyprzedaże w Smyku itp., nie dało się powstrzymać, łóżeczko także od znajomych, praktycznie nie używane, pierdółki typu kosmetyki, przewijak itp. bliżej maja, no i wózek... chciałabym chodziaż mieć na oku jakiś jeden konkretny i czekać na maj, ale póki co wybór zbyt duży jak dla mnie. Jestesmy na etapie wyboru między: Tako Jumper, X-Lander X-Move, Jedo Fyn. Chcieliśmy nowy, na wypadek gdyby nam się kolejnego potomka zachciało ;-) a wszyscy naokoło radzą kupić używany. Bądź tu mądry ;-) Co tu jeszcze... studia, widzę większość ma tu "zapędy" medyczne. Ja skończyłam ekonomię rok temu. Teraz chciałabym iść na kosmetologię, przeraża mnie jednak perspektywa kolejnych lat nauki no i tylu lat "zmarnowanych" w takim wypadku na ekonomię. A jeśli już od początku miałabym wybierać studia to zastanawiałabym się nad stomatologią. Mój Mężczyzna pracuje w branży stomatologiczno-protetycznej i nie powiem... taki dentysta dobrą fuszkę ma i na brak pieniążków raczej nie będzie takiemu dane narzekać ;-)
Wczoraj miałam wizytę, wszystkie badanie krew i mocz super, leukocyty w moczu spadły mi z 15 do 3 :-D Urosept i herbatki z żurawiny. Wymiary Maluszka także ok, może kilka dni różnicy co do OM. Pojawił się natomiast inny problem, już przy poprzedniej wizycie lekarka mowiła o mojej szyjce macicy, która póki co nie skracała się ale była blisko. Teraz jeszcze bardziej się nią zaniepokoiła, powiedziała, że Maluszek główką naciska na nią i może się coraz mocniej skracać, przy każdym skurczu czy stwardnieniu brzucha. Pytała czy dużo chodzę, hmm... większość dnia obijam się w domu, chodzę niewiele, wysiłku też mam niewiele. Kazała mi bardzo oszczędzać się i robić wszystko by uniknąć jakichkolwiek infekcji, bo to jeszcze bardziej pogorszyłoby sytuację. Także planowany basen odpada. Przepisała mi Clotrimazolum i Luteinę dopochwwo, wrazie gdyby sytuacja nie poprawiała się chce położyć mnie w szpitalu na kilka dni pod kroplówkę. Troszkę się przestraszyłam, sama nie wiem jak mam się teraz ze sobą obchodzić.:sorry2:

Co do FB, jak jest z tą grupą? Ktoś mnie może zaprosić? ;-)

Na TVN Style niedawno rozpoczęły sie "Położne" :-)

Czekamy na Igorka pewnie, ze sie boje ale niestety tutaj tak jest.. jakby sie cos dzialo (odpukac) to bez wachania pojde prywatnie
Asiulka to teraz musisz lezec I lezec, dobrze, ze te leukocyty chociaz spadly!
Morela przed chwilka sprawdzilam- na pewno wyslane :p sprobuj Ty mnie zaprosic teraz :p

Czesc,
Ja jeszcze przed praca pisze, dzis nie spie od 5.

ptysia ja tez sie w sumie staro nie czuje tylko babcia przy mlodych majowkach:sorry2:

Mam wizyty co 4 tyg. A niedludo bedzie czesciej tak co 2 a na koniec co tydz.
USG mialam ostatnio 2. Stycznia I na razie nie planuja kolejnego no chyba ze sie "cos" wydarzy.

Za to testow krwi to juz mialam tyle przez ostatnie m-ce ze sie dziwie ze mi jeszcze jakas krew zostala do badania. :-)Musze kolejne zrobic pod wzgledem tych kamieni nerkowych. Ehhhh

Co do wyprawki to mam na razie kilka ubranek na poczatek I LISTE ktora stworzylam na wlasne potrzeby, czyli polowa sukcesu!!!

Czy wy tez macie ochote na musztarde? Dzis parowki z musztarda poszly w ruch, a wczesniej wszystko z keczupem:-D

Wolny ten bb dzis jest juz mi 2 posty skasowal.

Ostatnia edycja:
reklama
CzekamyNaIgorka to chyba zależy od lekarza. Moja powiedziała, że jak coś się będzie działo, to mam dzwonić. Myślę, że gdyby jej nie było w szpitalu akurat, to zadzwoniłaby do położnych. Z resztą podając nazwisko lekarza prowadzącego od razu widać do kogo chodzisz.

A ja chciałam kompa przez okno wyrzucić tak muli, a to chyba nie jego wina.

Do góry