• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majówki 2014

Dziewczyny mam nadzieje ze to szybko zleci bo inaczej mi rece odpadną. Dziś jest jakiś koszmarny dzien, cały czas płacze, cały czas tylko na rękach i zeby ja bujac. No jakiś koszmar normalnie. Jeszcze ta pogoda taka ze nie można na zewnątrz wyjść bo pada cały dzien...

reklama
Raczej nie ma kolek, brzuszek ma miękki i nie pręży sie. Ona ma po prostu takie fanaberie, po mamusi chyba. Moja mama mówi ze ja miałam to samo, cały czas bujanie i na rączki, a jak sie nauczyłam mowić to jeszcze wybierałam kto ma mnie kołysać a kto nie... ;)

U mnie też koszmarne 3 godziny. Od 20 mała wisiała na cycu. Najpierw jadła normalnie a po kilkunastu minutach zaczęła się kręcić i wypuszczać cyca żeby się go od razu domagać z płaczem. I tak w kółko. O 23 dopiero zasnęła i to chyba gazy i kupka ją męczyły bo przewijałam 3 razy... Podejrzewam jabłko, które zjadłam koło 17 :dry: bo od tamtej pory nic innego nie jadłam. Ehhh idę znowu sprawdzić pieluchę i potem będzie kolejne karmienie żeby ją uśpić. Mąż już w pracy, trochę mi smutno ale staram się to przezwyciężyć bo dziecko wyczuje i będzie jeszcze gorzej. Dobrej nocy!

Oho troche zmeczenie daje o sobie znac. Ja jak juz sie wybronilam od tego ze nic nie moge sama tylko Gniewosz i Gniewosz a kolejne dzieci do mnie w kolejce czekaly to sie okazalo ze sil jeszcze nie mam zeby nawet samodzielny spacer uskutecznic. Jak dumna bylam z tego ze najmlodszy sobie radzi miedzy kolkami fantastycznie to chlop za granica byl a do pomocy jakos lasu rak nie bylo i tak sama w domu pranie sprzatanie lekcje gotowanie i ......
Dzis przespalam noc i czuje sie jak nowonarodzona. Nie pamietam nawet czy synek plakal ???? Poprostu odespalam od porodu ani jednej nieprzespanej do konca nocki i ani jednej drzemki w ciagu dnia. Bog zaplać.
Na cale szczescie zle samopoczucie naszych maluszkow to sprawa przejsciowa i wiecej w tym radochy niz smutku. Jak sobie pomysle, że jak juz sie wylonie z domu to bede jak ta łania;-) a na razie to dziekuje Bogu ze jest BabyBoom skumajcie jakbysmy nei mialy szansy sie nawet glupimi nerwami z kim podzielic . Masakra.

Ostatnia edycja:
witam

wichurka pomysl moze o jakiejs hustawce z fisher price czy lezaczku bujaczku z wibracjami moze to cie troche odciazy i bedziesz miala chwilke dla siebie ?? albo chusta lub nosidlo ergonomiczne ??

Hej dziewczyny, dobrze, ze zajrzalam, bo widzę, ze nie jestem sama.
Wichurka u mnie to samo, też się czasem czuje jak wyrodna matka, na nic nie mam siły, a tu jeszcze przyszły problemy z facetem i mam już kompletnego dola :(
Mała w tamtym tygidniu ważyła już 2490 więc idZie w górę, to najważniejsze, id czasu, do czasu ma kolki, alena szczęście nie codziennie :) w lipcu szykujemy się na operacje, bo zrobiła się jej przepuklina pachwinowa.
Pozdrawiam wszystkie mamusie ;)

Ehh ciężkie te nasze matczyne początki...
Mąż z Hanią tańczył do 2 w nocy, aż w koncu zasnęła u niego na brzuchu w salonie, ja spalam juz blogo w sypialni.
Mama O. Skad Ty bierzesz siły na to wszystko? Szacun!!!

reklama
Wichurka kazda z nas ma tyle sily tylko nie kazda musi to sprawdzac ;-)
Mój mężczyzna na szczęście już nigdzie nie wyjeżdża bo podpisał ten papier o tym , że rodziców dzieci do lat 4 się nie deleguje i nie muszą zostawać po godzinach.
Ja nie śpię popołudniami ale jak mogę to leżę i napawam się ciszą z młodym przy cycu. Czasem mi to wszystko bokiem wychodzi. MIałabym ochotę pojeździć motocyklem, pojechać na jakiś beatdown'owy koncert. Wywalić z siebie ten sen co mi mgłą na mózg zaszedł, wykrzyczeć tą wściekłość , że kuźwa jeszcze nie załatwione sprawy mamy z przeprowadzką... bo tylko te"piniondze i piniondze".
Najchetniej to bym powiedziala cos teściowej :wściekła/y::wściekła/y: Poswiecic czas kazdemu dziecku z osobna i w koncu bezbolesnie sie pokochac tak aby wszyscy wiedzieli jak mi dobrze......... a zostaje mi w biegu myc zeby , robic siku i od czasu do czasu Harry Potter na zalukaju.
Troche to zbyt osobiste ale co mi tam przynajmniej tu sie wyrzygałam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry