reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majówki 2014

Kobieta zmienna jest oj tak. Pamietacje ostatnio jak było chłodniej pisalam ze juz wole upały otoz zmieniam zdanie. Maly spocony ode mnie ja od niego, bodziaki zmienialam mu z 5 razy, miedzy cyckami pot mi sie leje a do tego dostałam okresu i tez potop. Do tego dołaczył humorek a raczej jego brak i jest suuuuuuper.:baffled:

reklama
Co do szczepień to ja szczepiłam już dwa razy i za każdym razem normalnie państwowo, dostawał cztery ukłucia chwilę popłakał i było ok. One przecież za chwilę zapomną że coś je bolało, nas też szczepili normalnie bo nie było innych szczepionek i żyjemy i nikt z nas tego nie pamięta. Ja szczepiłam na pneumokoki bo mój jako wcześniak miał za darmo ;-) Ja myślę że lepiej w kilku ukłuciach, oni robią je w różnych miejscach w moim przypadku w jedno ramię i na dwóch udach ( na jednym jedno ukłucie a na drugim dwa w odpowiednim odstępie) lepiej chyba tak niż taką kumulację kilku szczepionek dostaje za jednym ukłucie, ale to tylko moje zdanie.

truskafka, już okres?! myślałam, że to dłużej trwa, ale pewnie to indywidualna sprawa,

ja do 18 nosa z domu nie wystawiłam, Guśka była z moją Mamą ale tylko do 10, bo nawet w cieniu ciepełko

jeszcze słówko o szczepieniach, wybrałam 5w1 bo usłyszałam taką opinię, że jest z lepszych laboratoriów i lepiej oczyszczona... może to nie jest prawda, ja się trochę zasugerowałam,
Olga miała ukłócia w oba uda, takie domięśniowe ukłócia są bolesne, ale Olga dosyć szybko się uspokoiła, smarowałam przez 2 dni altacetem w żelu te miejsca, ale oprócz małych kropek-strupków nie ma żadnego śladu, gdybym miała problemy finansowe bez wahania wybrałabym normalne szczepienia na NFZ.

pytanie mam trochę wstydliwe, jak u Was z poceniem? pamiętam pierwsze 2 tygodnie, mogłam wykręcać ubranie, potem się unormowało, ale zauważyłam, że brzydko pachnę, nigdy nie miałam takiego problemu, prysznic i dezodorant zawsze wystarczał a teraz czuję swój zapach, mimo, że nie pocę się jakoś nadmiernie... czy to minie, np po zaprzestaniu karmienia, albo jak wróci okres...?

Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi i czekam na reszte wypowiedzi:-)
Umnie na ta chwile wybór wygląda tak szczepienie 5w1 plus rota a za dwa lata jak finanse pozwolą pneumokoki ale oczywiście do środy mam czas i dużo może sie zmienic.
A tak z innej dziedziny
moja mała w piątek w jej kupce zauważyliśmy krew no i id razu do lakarza ale po badaniach i podaniu lekarstwa oraz zmianie mlaka na czs leczenia już jest dobrze:-)
Tak więc to moje trzecie dziecko a z takim czymś pierwszy raz sie spotkałam i panika:szok:
Pozdraweiam Was dziewczyny:-)

Klaudia, ja tez mialam dylemat i szczepilam 5w1. Mysle nad rota teraz. Dodam ze jestem laikiem w tych sprawach i malo wiem o szczepieniach.

Magosiaaa, ja myslalam ze tylko ja sie tak poce :p W nocy nieraz sie przebieram. Rano tragedia, taki dziwny zapach, jak w okresie dojrzewania albo jakiejs menopauzie... Dostalam juz okres. Narazie nie minelo.

Dziewczyny,

Z tymi zyrandolami to padlam! Moja tez je uwielbia :D

Co do wyczerpania fiz i psych to tez sie podpisuje: wymiekam!

Ps czekamy na Was na zamknietym watku. Tak sie fajnie bedzie pisalo bo intymniej :)

Pozdrawiam

reklama
Magosia ja po porodzie to mam problem z tłustymi włosami. Moglabym codziennie myc bo ciagle sa tluste. Nie moge na siebie patrzec.

Do góry