reklama

Maluszkowe zakupy

Jak widzę co mam jeszcze kupić, to się za głowę łapię :-) Sonia, masz już z głowy przynajmniej. My w lipcu się zabierzemy za kompletowanie. Chciałabym wejść do jednego sklepu i wszystko kupić, ale się nie da niestety...

reklama
sonia ła zaszalałaś, ps. ja kupiłam takie same majtki poporodowe i nie sprawdziły się bo takie workowate były, możesz sobie dokupić takie z siateczki

No właśnie te majtki to kupowałam na czuja więc to cenna rada. Dzięki. :blink:

Ania, skoro mówisz, że taki syropek się przydaje to zamówie jeszcze u mamy i jak przyjedzie do mnie po porodzie to mi dostarczy.

No i widzicie, tym sposobem można szybko zweryfikować czego się nie ma a co kupiło się mało trafnie ;-)

Ostatnia edycja:
a ja nic nie mam poza paroma ubrankami. Jakoś mega spokojnie podchodzę do tej ciąży.

Do szpitala zamierzam kupić jedynie podpaski i tantum rosa bo nic innego nie było mi potrzebne... aaa i nie mogę zapomnieć o wkładkach laktacyjnych :)

a te majtki poporodowe jakaś masakra... ja zamierzam kupić w pepco taką zwykłą bawełnianą bieliznę za grosze i ją wyrzucić... jak sobie przypomnę tę siateczkę to mam przed oczami stare baby w czepkach na głowach takich foliowych.... jedyne skojarzenie jakie mam z poprzedniego porodu.... pociłam się w nich jak nie powiem co... uciskały mnie na gumkach, nie trzymały kompletnie podpasek... traaaagedia...

Ostatnia edycja:
dziewczyny mam takie pytanie. Pamiętam, że najlepsze wkładki jakie miałam to takie które zmieniały konsystencję na taki żel...

tylko ni cholery nie pamiętam jakiej one firmy były... pomożecie?

a te majtki poporodowe jakaś masakra... ja zamierzam kupić w pepco taką zwykłą bawełnianą bieliznę za grosze i ją wyrzucić... jak sobie przypomnę tę siateczkę to mam przed oczami stare baby w czepkach na głowach takich foliowych.... jedyne skojarzenie jakie mam z poprzedniego porodu.... pociłam się w nich jak nie powiem co... uciskały mnie na gumkach, nie trzymały kompletnie podpasek... traaaagedia...
dokładnie miałam takie samo wrażenie. Kupiłam, wyjęłam jedne z opakowania i na tym się skończyło :-p poszłam kupiłam kilka szt zwykłych bawełnianych majtek, które nosiłam przez cały połóg praktycznie. W klinice też w bawełnianych leżałam.

Niezła wyprawka :)
Gdyby ktoś chciał przez internet kupić, to polecam aptekę gemini. Kupiłam tam nawet torbę do wózka z babyono - jakieś 10 zł taniej niż u producenta :) Teraz tylko czekać aż kurier przyjedzie :)

Soniafka super, że masz już wszystkie gadżety:-) Aleksowi smoczki będziesz mogła dopasowywać kolorystycznie do ubranka;-) Właśnie się zorientowałam, że ja z kolei zapomniałam przy robieniu zamówienia w aptece internetowej o smoczkach

Marciątko ja też zamówiłam w Gemini wszystkie higieniczne rzeczy wczoraj, bo do tej pory z wyprawką jestem daleko w polu i w końcu się zmobilizowałam:tak: Ale nie zauważyłam, że mają też takie gadżety jak torby. Jutro paczka ma być na miejscu, więc widać, że apteka działa bardzo sprawnie. No i ceny atrakcyjne.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry