• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

DJMka moj ssie dlugo bo potrafi ok 20 minut jesc. Chociaz w dzien ostatnio nie moze sie skupic i co chwila sie rozglada i wtedy je krocej ale wlasnie czesciej. Dopiero wieczorem jak starszy brat idzie spac to maly nadrabia i ciagnie pieknie.

reklama
Agunia a next? Oni mają też fajne ubranka w małych rozmiarach.

Odniosę się do wszystkich, bo nie pamiętam, co komu ;)
Moja buciki nosi, ale wiadomo, jakie są te buciki dla niemowlaka :) Ja mam dziwne wrażenie, jak ona bucików nie ma, że jej czegoś brakuje ;)
Łyżeczkę mamy z canpola taką:
Produkty - Canpol fajna, bo zmienia kolor jak jedzenie za gorące.
Co do kołderki to mam po synku, ale Młoda śpi jeszcze pod kocykiem. Teraz ma pajaca i cieplejszy kocyk. Śpiworek mam, ale zastanawiam się jak ona na niego zareaguje, bo syn nie lubił.
Moja z jedzeniem jakoś nie szaleje, ale dziś zjadła dość sporo zupki jarzynowej i zadowolona z siebie była :) Karmię ją w leżaczku na pół siedzącą, ale muszę krzesełko do karmienia przynieść, a mamy w nim regulowane oparcie. Poza tym mniej prania będzie, bo leżaczek brudzi łapkami.

mamy cycowe mam pytanie: jak długo wasze dzieci ssą pierś i jak często się jej domagają? Moja ssie dosłownie 5 minut, a jadłaby co 1,5 godziny. Muszę przyznać, że to męczące jest. Noce nawet ok. Pierwsza pobudka jest ok. 24, a później różnie z tym jest. Staram się, by to jedzenie w nocy nadrobiła, bo wtedy ssie intensywniej (prawie jak odkurzacz).

u nas tez czeste pobudki w nocy - co 2-3h a w dzien roznie, czasem uda sie wytrzymac te 3h ale zazwyczaj to jest max 2h. Je od ok 5 min do 30 minut, czasem poprostu chce mu sie pic :)

Ja karmię Olcia w krzesełku do karmienia, bo mam takie z wychylanym oparciem, chociaż i w normalnej siedzącej dałoby radę :) A łyżeczki mam z rossmana taki zestaw bodajże 6 w różnych kolorach i są spoczko.

I zaopatrzyliśmy się w fotelik samochodowy w przedziale 9-36kg, skusiliśmy się na taki kiddy guardianfix pro 2:  kiddy, jak mały będzie sam siedział to przerzucimy się :)

Ja Olafa przestalam dokarmiac przedwczoraj na spaniu i efekt taki ze mi sie budzi o 2 w nocy :) Wiec poki mu sie to nie ureguluje tez mam niestety pobudke :baffled: Nastepne budzonko po 6. Pobawil sie do 7:45 i wlasnie padl. Aaaa wreszcie moge wlac w siebie kawe :-):-):-)

Agunia - nie chce cie martwic ale sa takie dzieci ze jak zakosztuja mleczka z cyca to innego nie wypiją, mój starszy synek taki był, nigdy nie wypił MM ani z butelki ze smoczkiem. Ja jak chciałam gdzies wyjść to odciągałam mu mleczko i po 6 mies jak nauczył sie pic z kubeczka niekapka to tylko tak wypił. A co do innego jedzenia oprócz cyca to do roku nic nie zjadł, pluł wszystkim.
Może na początku jak wrócisz do pracy to odciągaj swoje i zostawiaj w lodówce w domu. No i plu jeszcze mam karmiących ze w pracy przysługuje 2 x po 30 min przerwy na odciaganie albo poprostu dziewczyny wczesniej o godz wychodza do domu:-)

Ja też wyciągnełam cienka kołderke i przykrywam małego ale on non stop rozkopuje sie, pomimo ze śpimy przy otwartym oknie i juz chłodno sie robi.

Mój cyca ciągnie tez krótko, tak ok 5-10 min ale za to czesto , jak jestesmy w domu to co 1 godz. W dzień prawie mi nie śpi, tak max 10 min drzemki. a w nocy pobudki co 1,5 - 2 godz. Wiec rano nie mam problemu wstac bo i tak prawie nie śpię.:-)

Tak czytam co juz wasze dzieci jedza ze chyba tez kupie jakis słoiczek i spróbuje dac małemu, zobacze czy posmakuje czy bedzie taki jak brat i tylko cyc.

Edysiek - gratuluje wygranej, pieknie napisane:-)

A u nas rehabilitacja czyni cuda :-) młody widac odrazu żywszy sie zrobił, robi coraz wiecej postepów a mnie to cieszy jakbym wygrana w totka:-)

Witam sie z rana. U nas dzisiaj jedna pobudka o 2 ale za to obudzila siena calego przed 7 teraz odsypia;-)
Ja po krzeselko do karmienia jade w sobote upatrzylam sobie takie wlasnie z regulowanych oparciem takze mysle ze bedzie ok.
Fotelik taki siedzacy tez mamy z odzysku i na szczescie jest taki ze mozna go zrobic na pol lezaca,ale poki co jeszcze nosidelko jest ok:tak:
ide prasowac dopoki mam chwile.

Moje dziecko dziś bardzo niespokojnie spało:( Co chwila się kręcił i wybudzał. Mam nadzieję, że to nie wina jabłuszka tylko zmiana pogody. Zobaczymy jak dzisiaj będzie. Ja póki co karmię go w leżaczku na półleżąco ale musimy na szybko zakupić krzesełko bo leżaczek jest niestety już lekko przymały:)

Zaprenumerowałam sobie pisemko Mamo to ja bo uważam, że z tych wszystkich gazet o dzieciach ta jest najrozsądniejsza:)

Viltutti bardzo fajny fotelik. Zapewne też jeszcze z miesiąc czy dwa i będę musiała zmienić ten nasz bo bedzie za krotki.

Wiecie co w tej ksiazce Pierwszy rok z zycia dziecka jest napisane ze pięciomiesieczne dziecko moze juz samodzielnie siedziec a nawet stawac przy np meblu:szok: No to chyba troszke na wyrost. A w ogole mimo ze mam wydanie uaktualnione to strasznie do tylu jest ta ksiazka i chyba tych kolejnych czesci juz nie kupie:/

reklama
Moje dziecko dziś bardzo niespokojnie spało:( Co chwila się kręcił i wybudzał. Mam nadzieję, że to nie wina jabłuszka tylko zmiana pogody. Zobaczymy jak dzisiaj będzie. Ja póki co karmię go w leżaczku na półleżąco ale musimy na szybko zakupić krzesełko bo leżaczek jest niestety już lekko przymały:)

Zaprenumerowałam sobie pisemko Mamo to ja bo uważam, że z tych wszystkich gazet o dzieciach ta jest najrozsądniejsza:)

Viltutti bardzo fajny fotelik. Zapewne też jeszcze z miesiąc czy dwa i będę musiała zmienić ten nasz bo bedzie za krotki.

Wiecie co w tej ksiazce Pierwszy rok z zycia dziecka jest napisane ze pięciomiesieczne dziecko moze juz samodzielnie siedziec a nawet stawac przy np meblu:szok: No to chyba troszke na wyrost. A w ogole mimo ze mam wydanie uaktualnione to strasznie do tylu jest ta ksiazka i chyba tych kolejnych czesci juz nie kupie:/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry