Czesc Kobietki ;-) Ja wlasnie zjadlam obiadek, Maz juz pojechal do pracy, wiec zostalam sama. Wczoraj bylismy na urodzinach babci, cala rodzinka sie zjechala, ale bylo tym razem ok.
Julcia kopie jak szalona, caly czas sie wierci :-)
W czwartek spotkalam sie z polozna pierwszy raz. Probowala (i na pewno bedzie dalej probowac) przekonac mnie do naturalnego porodu, ale zostane przy CC ze wzgledu wlasnie na moja wade wzroku. Ona twierdzi, ze nie ma podstaw do CC, ale juz mi nie przetlumaczy, nie chce ryzykowac.
agnieszka ja tuz przed 30-tka chcialabym rodzenstwo dla Julci, wiec jeszcze ponad 4 lata do kolejnych staranek ;-)Ty tez masz jeszcze troche czasu. Pochwal sie potem koniecznie mieszkankiem
kwiatuszek nam tez szybko minely te tygodnie. Juz niebawem porod, a ja powoli mam duze oczy jak sobie bede radzic na poczatku

Ale mam nadzieje, ze sprostam tym wszystkim obowiazkom i przyzwyczaje sie w miare szybko ;-)
wika, martolinka co do zlobkow to tu w DE nie ma takich problemow. Sa tu tak zwane "Tages Mutter", ale jest ich tu bardzo duzo, wiec nie ma klopotu ze znalezieniem miejsca dla dziecka. Poza tym placi za to miasto jak ja bede musiala juz gdzies sie wybrac (do pracy, szkoly). A bede musiala najwczesniej jak dziecko bedzie miec ok. 2 latka. To znaczy miasto bedzie chcialo mnie gdzies wyslac. Wczesniej nie musze.
katrina wszystkiego najlepszego dla Alinki :-)
Trina super, ze mala juz tak ladnie je

To na pewno duze ulatwienie dla Ciebie. Wyobrazam sobie jak to jest z niejadkami ;-)
Qcz trzymam kciuki za Was

Z czasem przyzwyczaicie sie calkiem i bedzie wszystko dobrze
Ja na poczatku maja zamowie wozeczek i lozeczko na ebay. Mamy kolyske, ale potrzebuje i tak teraz lozeczko, bo chce kupic przewijak taki, ktory wlasnie na lozeczku sobie poloze. Mielismy kupic taka specjalna komode, ale mamy juz komode u Julki, wiec nie potrzebuje kolejnej tylko ze wzgledu na przewijak. U Julci w pokoiku pomalujemy tylko jedna sciane na kolor (chyba zolty) i musze dokupic zaslony. I to bedzie wszystko. Szafa i komoda juz u niej stoja

Jak skonczymy to Wam pokaze ;-)
Pokupowalam pare drobnych rzeczy typu butelki, smoczki, kremy, produkty do kapieli itd. Jeszcze tylko do Baby Walz musimy pojechac po reczniczki i laktator.
Nie moge sie juz doczekac porodu. Niby mam duze oczy, ale nie moge sie doczekac kiedy Malenstwo bedzie z nami :-):-):-)