Hejka Mamuski! :-)
Jaka dzisiaj pogoda u was?
U nas `najzimniejszy dizen tygodnia`.. ale to chyba zadna nowosc hehehehehe

ze `ZIMNO`!
po prostu.. hm no taka to juz Zima w tym roku.... do tego sniegu za oknem to tez sie mozna przyzwyczaic...
Maz ciagle powtarza ze ile mieszka w tej okolicy (jakies 7lat) to jeszcze takich ilosci sniegu to tutuaj nie widzial.
Wczoraj to nawet zastanawialismy sie ile ten snieg beidze topnial?? no I mamy nadzieje ze stopniowo bo normalnie powodzie beda dosc powaznym zagrozeniem...
`Zielona` to spoko ze sobei radzisz z ta reka nie tyle w pisaniem co I z funkcjonowaniem! 3maj tak dalej!
A swoja droga jak tam `spacerek ze skarpetka`? ;-) A przyznam ze dosc praktycznie I pomyslowo
`Bernadetkka` ja tez mialam juz taki okres ze mam since z lewej strony pepeka... tam gdzie moje dziecko ma juz stopki...bo pozniej najminejszy bol to normalnie przeszywal mnie jakbym tam miala jakas rane ktora to moje dziecko potme najmniejszym ruchem czy otarciem otwieralo.... oh.. na szczescie sobie upadobalo inna czesc brzuszka teraz I albo sie po prostu wierci! hehehehe albo przewraca z boku na bok.. bo czasami pod reka czuje taki rogal ktory nagle jest I nagle z drugiej strony wysuwa sie... ;-)
no albo te pojawiajace sie piramidy.. na szczescie one w zwolnionym tempie sa wiec oprocz przerazajacego jak dla mnie widoku - bo to nadal takie nowe! I freaky...

to nie boli chociaz!!! ;-)
Do tego u mnie to juz pewne ze moja mama do nas przyjedzie (pod koniec marca) na 4miesiace by nie tylko pomoc przy dziecku co I ogolnie poprzebywac z nami. Dla mojej mamy to pierwszy wnuczek albo wnusia bedzie wiec juz sie nie moze doczekac I wrecz zyje tym calym przyjazdem do nas!

no ja tez sie ciesze bo w sumie to tez bedzie okazja poprzebywac z moja mama bo w sumie jakby nie byklo od chyba 10 lat to nie bylysmy dluzej jak miesiac razem bo raz w Londynie mnie odwiedzila na 2tyg ale przetrzymalam ja na kolejne 2 ;-)
ciekawe tylko jak to teraz bedzie bo tam wtedy to bylam tylko ja bo bylam sama a teraz I ja I moj maz (ktorego w sumie poznala w zeszlym roku przez ok2tyg jak bylismy w PL) no nasze dziecko... gdzie I my sami bedziemy sie uczyc nowej rutyny.
Jedno wiem na pewno, bede sie starac za rada `Usmiechnietej` by moja mama nie wyreczala nas we wszystkim tylko meza tez bede aktywnie angazowac we wszystkim jak tylko wroci z pracy...

Przyznam sie Wam ze odkad mam swiadomosc ze moja mam bedzie z nami to juz mam wiekszy spokoj bo nie panikuje ze jak my to dzieciatko bedziemy kapac czy wogole trzymac!?

I juz nawet nie bedziemy isc na ten kurs `how to care about your baby` bo w sumie nawet I pediatra, a chcialabym sie dostac do tego samego co chodzi `Usmiechnieta` z Amelka a on przeciez jest moze z 15min maz ode mnie. Wiec coraz bardziej czuje sie przygotowana I moje `leki` zwiazane z tym wszystkim jakos powoli odchodza....

;-)
Mam do was pytanie:
Chce zaczac pakowac torbe do szpitala no I jakas tam liste mam ale pomyslalam sobie ze moze was zapytam bo w sumie wy to z praktyki bedziecie wiedziec co tak na prawde jest i potrzebne i co sie na prawde przyda! a moze nawet moja lista tego nie uwzglednia!?
Jak znajdziecie czas to podpowiedzcie pls! :-)
Milego dnia mamuski