reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Cześć Mamusie,
Pokarm powrócił:-), ale mała zaczęła strajkować:wściekła/y:. Nie chce za bardzo ssać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Butla a owszem , a cycuś bleee:wściekła/y::wściekła/y:. Mimo,że jak ją dokarmiałam (odciągniętym pokarmem lub czasem sztucznym) to robiłam pierś-butla-pierś. A ta mała kombinatorka zorientowała się, że jednak wygodniej z butli. I zauważyłam, że cyca zaczyna ssać jak butle tzn słabo chwyta (tylko sutek) i lekko cmoka. Czasami ua mi się dostawić ją z otoczką ale za chwilę to samo. A i jeszcze najlepiej jej pasi jak chodzę przy karmieniu, bo tak to się denerwuje...no ale efekt jest taki, że po kilku minutach (niestety nieefektywnego ssania) zasypia królewna:wściekła/y:.
Dziś muszę wypożyczyć elektryczny laktator, bo już nie mam siły:-(. A zastanawiałam się nawet nad kupnem(w ramach desperacji) laktatora Medela Swing ...czy któraś z was go używa? Albo może znacie kogoś kto go używa...ciekaw jestem opinii?

PM, ja mam Medele Swing i nawet ja lubie. Mialam podobny problem na poczatku ciazy (po cesarce mleko nie chcialo sie szybko pojawic i maly byl skonfundowany jak robilam piers-butla-piers i tez sie rozleniwil) i wyslalam meza po laktator. Rod wpadl do najwiekszej apteki jak po ogien i poprosil o najlepszy i dali mu ten ale czy najlepszy to nie wiem bo innych nie uzywalam. Jest dosyc cichy (slyszalam ze cichszy niz inne) i (chyba jak w innych) reguluje sie moc ssania. Jest z 150ml buteleczka i pokrowcem na wypadek 'wyjscia'. Jak masz jakies pytania to wal!

Spoznione zyczenia wszystkiego naj dla wszystkich urodzinowych dzieciacznow no i ich dzielnych mam!

AsiaM, no to i nasze najmlodsze marcowe skarby wreszcie tez do pierwszego miesiaczka dobily! Maly juz dostal swoje pierwsze "urodzinowe" prezenty od tatusia wiec lecimy sie bawic :-)

reklama
Wszystkim naszym urodzinowym dzieciaczkom wszystkiego dobrego, zdrówka przede wszystkim!!:-):-):-):-)
Mała spi jak mysz pod miotłą, nie mogę nic konkretnego zrobić. Pogoda taka sobie, na dworze spać nie chciała.
Lecę na obiadek, moze uda mi sie zjeść w spokoju.
pa, miłego dnia:-):-)

te sklepy mnie wykończyły wszędzie kolejki jak przed świętami mała u babci na ogródku spała ładnie a teraz nie umie zasnąć i nas męczy a tu trzeba posprzątać :baffled:
ja też wybrałam się do fryzjera tydzień temu z wielkimi nadziejami radość była wielka bo akurat było wolne miejsce pokazałam długość do ramion a mam krócej plus tego żel uczesanie nie zajmuje tyle czasu bo same się układają :-)

jak mała zostaje u babci to karmi ją modyfikowanym bo ściągnięte nie wystarcza a po butelce i tak ciągnie pierś trudno nic nie zorbie a czasem muszę ją zostawić
lecę sprzątać bo mnie noc zastanie

Mnie tez sklepy wymeczyly a jeszcze bardziej moj syn ktory uwielbia sobie pluca trenowac we wszystkich sklepach po kolei!

Juz za miesiac musimy leciec do PL na slub+wesele? Czy lepiej dla 2miesiecznego szkraba samolotem (2,5 godz) czy samochodem (20 godz)? (Babcia twierdzi ze pociagiem!! :szok: To dopiero by byla wyprawa stulecia! :sorry2:) Tez do fryzjera musze sie wybrac gdzies za jakies 3 tygs no i odsysanie tluszczu tez by sie przydalo zeby w cokolwiek normalnego rozmiaru sie zmiescic za te 31 dni. Jakos czarno to widze...:no:

Ide skladac nowa chustawke malego ktora mu tatus kupil na 1szego miesiaczka.:-)

Kochane, buziaki i życzonka dla Joli przesłane...

Ninja, to szkoda, że tak to się skończyło... ale może warto poradzić się innego lekarza, żeby uzyskać pewność...

Mam nadzieję, że u nas kolki przejdą, bo Jola dzisiaj nie może jakoś zasnąć bez smoczka...:-(
Pozdrowionka dla wszystkich kolkowiczów :-)

JACUSIU, BUZIACZKI NA PIERWSZY MIESIąC!!!

Oki, kończę i pozdrawiam mamuśki i dzieciaczki.... mała daje już o sobie znać...

MrsF ja bym wybrała samolot jest to szybciej i bardziej komfortowo tylko musisz przy starcie i przyladowaniu dac małemu coś do ssania zeby go uszka nie bolały:tak:
Beti mój tez ani rusz bez smoczka;-)
Skaba fryz mam taki jak zwykle tylko nalozyła mi balsam koloryzujacy i podcieła końcówki;-)i na 3 watki widze ze sie udzielasz :-):rofl2::cool2:

PM nam położna polecała Medelę, ale nic więcej na ten temat nie wiem.. moja Marysia tez cwaniara się robi i cyca coraz niechętniej łapie..
MrsF ja tez wybrałabym samolot, ale dopytaj pediatry - może coś podpowie jak przygotować dzieciątko do lotu i czy wogóle można:baffled:
beti buziaczki dla twojego maleństwa! niech dzielnie walczy z kolką!
mrowa zaczynałam pisać z lutówkami jak jesczze nie było watku marcówek i tak mi zostało, ze cały czas je podczytywałam.. lubię podgladać co czeka w najbliższym czasie nasze dzieciaczki:-)

woooow ale pustki:szok: a zatem i ja uciekam odpoczywać na łonie natury i łonie rodziny:-) lecimy oczywiście na działeczkę, a potem do rodziców na grilla (mniam..:-)) miłego dnia!

jestem i ja po długiej nieobecności.
Na początku składam spóźnione życzenia wszystkim dzieciaczkom!!!

My dziś na wesele i powiem Wam że ni czorta nie chce mi się tam iść (pogoda ohydna, zachmurzone i co chwila kropi:wściekła/y::crazy:).

Z tą skazą białkową to też jakoś bardzo mi się w to nie chce wierzyć, a przypomniałam sobie że zjadłam kilka kostek czekolady, placka z kakaem .... to chyba prędzej z tego, no ale poczekamy - zobaczymy.
Bephanten zaleczył już czoło ze strupków, ale policzki i bródka jeszcze nie do końca. I też jak nela je albo się pręży to te krostki czerwienieją :dry:

Co do kup - na początku Nela robiła po każdym niemal karmieniu, teraz zależy - zdarza się że nawet cały dzień nie robi aż w nocy :nerd:

Nic ide się zbierać nieco, Pa!

reklama
weronika - ja mam tak zawsze jak mi sie nie chce iść na jakąś uroczystość to potem bawię się super Baw się dobrze!
my też dziś idziemy na grilla a jutro mamy odpust :-) a pogoda taka sobie daleko do ideału ale temperatura odpowiednia na spacer i nie pada:-)

Do góry