• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marker Ca125

Ziuta_p

Zaciekawiona BB
Hej Dziewczyny!
Proszę o podzielenie się swoimi historiami związanymi z podwyższonym markerem Ca125. Niewiele mówią mi wpisy z hasłami "niewiele zawyżony" (niewiele tzn ile?) oraz sprzeczne informacje czy badanie można wykonywać w trakcie miesiączki czy nie...
Mój wynik 59,7 przy normie <35
Nie wiem czy mieści się w definicji "niewiele zawyżony" czy może jest już mega duży?
Będę wdzięczna za odpowiedź i podzielenie się Waszym doświadczeniem związanym z tym markerem 🤝🧐

reklama
No nie wiem, może dlatego, że warto zrobić takie badanie przy dłuższych staraniach o ciążę, a podwyższone Ca125 może również być spowodowane endometriozą. Mam nadzieję, że nie kłamał, że na USG nie widzi nic niepokojącego.
Umówiłam się na powtórne badanie z włączeniem HE4 (test Roma)

reklama
Oczywiście że warto,a już zwłaszcza, kiedy są ku temu powody.Odchylenia wyników od norm,które występują u Ciebie, może ocenić tylko lekarz w oparciu o inne badania,samo Ca 125 jest tylko badaniem pomocniczym,tym bardziej, że nie masz niepokojących zmian przy USG.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry