• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

Żabka gratuluję, b. się cieszę z udanej wizyty.
Królowa Dramatu trzymam mocno kciuki za dzisiejsze usg.
Truskafffka, Joannah witajcie.
Madziara gratuluję, pierwszy dzień za Tobą, z każdym dniem będzie lepiej :-)
Aniulkas no to się wczoraj napracowałaś :-) dziś odpoczywaj dla równowagi.
A co do witamin mnie dr kazał sobie brać, ale od 12 tygodnia chyba to zrobię, teraz jem kwas foliowy i inne leki więc po co maluszka obciążać ;-)
Zakupiłam już vita-miner z DHA.

Ostatnia edycja:
reklama
gosiulek hehe wstyd się przyznać, ale nie wiem ile ma pęcherzyk:sorry2: w papierach pewnie jest wpisane...
to było szybkie usg, bo właśnie wymieniali sprzęt i byłam ostatnią pacjentką ..wiem tylko że jest dobrze hehe i za dwa tygodnie jestem umówiona na konkretną wizytę -z biciem serducha mam nadzieję :)

Aniulka Ewelinka ja do tej pory też tylko na foliku jechałam, ale mam na karteczce spisane specyfiki do kupienia-witaminki i magnez

Zastanawiam sie czy wymioty w ciazy to normalka..bo czytałam gdzies "Warto jednak podkreślić, że u kobiet z wymiotami podczas ciąży występuje teoretycznie mniejsze ryzyko poronienia, obumarcia płodu, porodu przedwczesnego czy wewnątrzmacicznego ograniczenia wzrastania płodu"

ja nie wymiotuje i troche sie zdenerwowałam, mdli mnie tylko... i co dziwne jak dawno niebrałam proszków na ból głowy tak teraz ból głowy prawie co dzien mam...ale jest jeszcze do wytrzymania i nie biore apap...

hej :)
ja dzisiaj ledwo zyje. nic mi sie nie chce i mam taka ciezka glowe jak bym dostala czyms i w dodatku troche zaczyna pobolewac :( nawet nie chcialo mi sie isc po buleczki a piekarnia 2 kroki ode mnie.
jesli chodzi o wit. to ja biore tylko kwas foliowy (juz przed ciaza bralam) i lekarka tez kazala brac tylko to narazie. tyle ze ja biore wieczorem przed spaniem dlatego ze jak przed ciaza bralam w ciagu dnia to zle sie czulam i bylo mi niedobrze. Nie wiem jak by to bylo teraz ale narazie wole nie sprawdzac bo dopiero co mi sie polepszylo z mdlosciami i nie chcialabym wracac do tych przezyc w lazience.

Hej!!
Długo mnie tu nie było, ale zawsze coś... Teraz mi się Tymek pochorował, w sumie przeziębienie, ale jest tak absorbujący... Wczoraj na wieczór puściła Mu się krew z nosa i nie chcę więcej widzieć takiego czegoś... Cała twarz we krwi :-(:-(
Co do mdłości, to u mnie bez zmian, nie odpuszczają mi. Nie raz zdarzy mi się zwymiotować, najczęściej po obiedzie.
Jem tyle co kot napłakał, najczęściej same warzywa i owoce, bo nic innego nie mogę przełknąć. Nie pamiętam kiedy ostatnio na obiad jadłam mięso.
A co do witamin, to na razie nie biorę. Mam tylko kwas foliowy i luteinę, w zamian za Duphaston, po którym czułam się tragicznie...

Corazon - ja mam luteinę dopochwowo. Może dlatego;) Dawkę mam 2x2, 4 tabletek na raz nie mogę wziąć, bo z tego co biorę to i tak dużo "wypływa". Nie chciałam podjęzykowej, to to smakuje jak zaprawa cementowa, a mi jest teraz ciężko cokolwiek przełknąć, co nie ma smaku tego, na co akurat w tym momencie mam ochotę;)

Mam dokładnie tak samo, tylko mniejszą ilość luteiny.

aniulkas pierwsze słyszę o czymś takim... Z doświadczenia wiem, że raczej te wymiotujące dziewczyny w ciąży to mniejszość a nie większość...
asinka współczuję choroby maluszka... nic przyjemnego... a tego widoku krwi to nie potrafię sobie wyobrazić...
joannah no właśnie widziałam Cię gdzieś na początku wątku a potem zniknęłaś;) dobrze pamiętam, że pisałąś też na lipcówkach 2011, prawda?? Fajnie:) Już cztery lipcówki są tutaj:)

ja z młodym miałam tylko nudności, obyło się bez wymiotów...zobaczymy jak teraz będzie, nie wiem, może zapomniałam jak to było z Matikiem, ale teraz mam wrażenie że mała Ryba mnie bardziej męczy, objawy jakoś wcześnie dopadły

w dzień często cierpię na chorobę morską, piersi ciążą...

Asinka ujć biedny Tymek, oby akcja z krwią się nie powtarzała

reklama
Byłam po zakupy i w aptece. Kupiłam lutkęx2 (podjęzykowa i dopochwowa) i witaminy Falvit Mama, zapłaciłam kolejne 80zł...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry