reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

mleko następne

kasik, u nas na kolki i skaze był bebilon pepti i niewiele pomógł. Kolki trwały bite 4 mce. Jeśli chodzi o kupki to tak jak napisała karolina, dot. one głównie żelaza w mleku modyfikowanym. Ale mogą też być inne przyczyny. Jednak jak nic innego się nie dziej to jest ok. Julka zielone kupy i strasznie śmierdzące bąki robiła do ok 4,5 mca.

reklama
Dziewczyny, a jeżeli chodzi o zwykły bebilon to kiedy wprowadziłyście / wprowadzacie bebilon 2? Pediatra mi nic nie powiedziała na ten temat... Słyszałam że mleko następne ma dużo wapnia i niekoniecznie trzeba podawać od 6 miesiąca, czasami nawet od 9 miesiąca mówią, żeby zmienić mleko na następne... Zdurnieć można, bo co lekarz to opinia inna...

Nam lekarz zalecił po 4 miesiącu ze względu na niedowagę synka ale syn źle tolerował no i wróciliśmy do jedynki pod kontrola lekarza oczywiście. Młody się najadał i jakoś tam przybierał więc nie było problemu. Mleko następne udało nam się wprowadzić jakieś dwa tygodnie temu czyli w połowie 8 miesiąca i to po zmianie na humanę, która ma troszkę mniej żelaza i kleik kukurydziany a nie ryżowy jako zagęszczacz. (po bebilonie 2 synka bolał brzuch i miał zatwardzenia) Gdyby mi nie wpadła w ręce ta humana to chyba dalej jadł by początkowe :)

właśnie obawiam się, że po wprowadzeniu 2 będzie problem z brzuszkiem. Ale chyba wprowadzę tak jak Ty w ósmym meisiącu. No i jak bebilon będzie za mocny to spróbuję humanę.

Moj Mały tez jest na pepti 1 i zastanawiam sie czy sie najada,bo po kapieli daje mu butle i tak mi sie budzi ok 1-2 w nocy a byl czas ok miesiac temu ze spal do 5-6:/
Czy mozliwe ze sie nie najada i musi miec pepti 2??
A dlaczego po tej dwojce boli brzuszek??
Dzis ide do lekarza na szczepienie to sie zapytam.

Do góry