reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Może macie na to patent

Hej!
Mam w domu żaluzje bambusowe w kolorze grafitowym (no comment please:D już tego srogo żałuję). Ma ktoś z Was patent jak to skutecznie czyścić z kurzu? Najlepiej bez użycia odkurzacza bo chciałabym to robić późno wieczorem/w nocy bo tylko wtedy mam na to czas (pracuje w ciągu dnia) lub w weekend (wtedy w sumie mogłabym odkurzaczem, może polecacie jakiś ręczny, skuteczny i jednocześnie w miarę cichy).
🙃🙃🙃

reklama
Na Aliexpres czy Allegro znajdziesz sporo szczoteczek do czyszczenia. Są takie z mikrofibry nakładane (jak miałam żaluzje to je stosowałam) a i takie miększe jak Swiffer. Tylko te puszki będą haczyć o nierówności.
Innym rozwiązaniem może być odkurzacz pionowy i dedykowana do kurzu nakładka. Mam w swoim i fajnie ściąga się nią kurz z góry mebli. Odkurzacz mam poręczny i cichy, więc działam nieraz nim wieczorami a dzieciaki śpią.

Do góry