reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nawracająca biegunka u 3 miesięcznego dziecka

Cześć potrzebuję porady,

Syn ma trzy miesiące i na początku karmiłam go piersią ale straciłam pokarm i tak od półtorej miesiąca jesteśmy na mleku modyfikowanym. Na początku pił kozie ale lekarz zalecił zmianę na Babilon pepti syneo bo mieliśmy taką sytuację że strasznie płakał pod kurczał nóżki widać było że bolał go brzuch i pediatra stwierdził że może być to nietolerancja białka mleka krowiego, byliśmy nawet w szpitalu tam nic nie stwierdzili dostawał jedynie Espumisan było wszystko okej kupy się normowały a teraz znowu zaczęła się biegunka już nie mam pomysłu naprawdę od czego to może być czy to jest wina mleka czy znowu zmiana mleka na na inne czy czekać aż mu przejdzie jutro mamy wizytę u pediatry ale podejrzewam że nic mądrego mi nie powie.... Chcę jeszcze zrobić mu dodatkowe badania z kału i jakieś badania krwi może to coś pomoże... miał ktoś podobną sytuacj

reklama
Wodniste stolce wczoraj było ich sześć dzisiaj jest 7:00 rano jest już 4 stolec, jak robi kupę to widać że jest taka naprawdę wodnista... chyba że to nie jest biegunka ja już panikuję?
Nie no pytałam, bo ja częsro u niemowlaka doszukiwałam się biegunki, a nic nie było. Jeżeli jest taka woda, że wsiąka w pampersa to faktycznie jest średnio. Ja bym mimo wszystko podjechała do szpitala, żeby nie ryzykować odwodnienia. Moze być od mleka, ale równie dobrze moze być wirusówka.

Co do alergii na bmk, to nie ma badań dla tak małych dzieci. Jedynie obserwacja czy po zmianie mleka jest poprawa. W teorii przy alergii na bmk kozie mleko powinno pomagać (chyba, że ktoś ma też na kozie). Może zapytajcie o przejście na nutramigen? Może to tez być nietolerancja laktozy i w sumie objawami bardziej mi to pasuje pod laktozę niż pod bmk. Wtedy trzeba dawać kropelki do posiłku, ale tu już się nie znam, bo nie mialam z tym do czynienia.

Do góry