• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Niemowlę

Paulina26777

Fanka BB :)
Hej. . Mój synek skończył 3 miesiące. Leżąc na brzuchu nie chce wogole podnosić główki ani na moment. Na rękach czy pół siedząco na kolanach trzyma sobie główkę. Obraca w lewo prawo. Spina się do podnoszenia z pleców. Ale na brzuchu nic. Byłam u lekarza stwierdził że lewa rączkę ma słabsza. Delikatna asymetria i jest mu ciężko podtrzymać się na niej. Dostałam skierowanie na rehabilitacje. Ale dopiero za 2 tyg mam wizytę. Czy może ktoś miał podobnie ?

reklama
Ja akurat nie mialam ale znam osobe u ktorej corka miala napiecie miesniowe I podobny problem ,tez mieli rehabilitacje po miesiacu juz bylo wszystko wporzadku . Najwazniejsze zeby szybko zareagowac, nie mam 100% pewnosci czy to ten sam problem ..ale mam nadzieje ze u was tez bedzie ok

Hej. . Mój synek skończył 3 miesiące. Leżąc na brzuchu nie chce wogole podnosić główki ani na moment. Na rękach czy pół siedząco na kolanach trzyma sobie główkę. Obraca w lewo prawo. Spina się do podnoszenia z pleców. Ale na brzuchu nic. Byłam u lekarza stwierdził że lewa rączkę ma słabsza. Delikatna asymetria i jest mu ciężko podtrzymać się na niej. Dostałam skierowanie na rehabilitacje. Ale dopiero za 2 tyg mam wizytę. Czy może ktoś miał podobnie ?
U nas synek kompletnie nie chciał leżeć na brzuszku bo nic nie potrafił zrobić i się denerwował.
Super że macie rehabilitację już za 2tyg ze skierowania ( z NFZ ??? czy jednak prywatnie ? - my z nfz wizytę nam zapisali dopiero za pół roku 😶 więc poszliśmy prywatnie ).
Pani stwierdziła napięcie mięśni barku.
Poćwiczyła, kazała przez tydzień codziennie potwarzać to co ona robiła, po tygodniu na macie u fizjo już potrafił opierać się na rączkach.
Po kolejnej wizycie szło mu jeszcze lepiej. A po trzeciej z drobną pomocą obracał się z pleców na brzuszek.
Także tak - wizyty pomagają 👍
Nie sa to łatwe wizyty 😊 Nasz przez pierwsze 20-30minut był bardzo spokojny ale ostatnie 10-15minut wrzeszczał jak opętany 😭 bo miał już dość 😣
no ale pomogło.

U nas synek kompletnie nie chciał leżeć na brzuszku bo nic nie potrafił zrobić i się denerwował.
Super że macie rehabilitację już za 2tyg ze skierowania ( z NFZ ??? czy jednak prywatnie ? - my z nfz wizytę nam zapisali dopiero za pół roku 😶 więc poszliśmy prywatnie ).
Pani stwierdziła napięcie mięśni barku.
Poćwiczyła, kazała przez tydzień codziennie potwarzać to co ona robiła, po tygodniu na macie u fizjo już potrafił opierać się na rączkach.
Po kolejnej wizycie szło mu jeszcze lepiej. A po trzeciej z drobną pomocą obracał się z pleców na brzuszek.
Także tak - wizyty pomagają 👍
Nie sa to łatwe wizyty 😊 Nasz przez pierwsze 20-30minut był bardzo spokojny ale ostatnie 10-15minut wrzeszczał jak opętany 😭 bo miał już dość 😣
no ale pomogło.
Tak na NFZ. W jednej przychodni kazali czekać pół roku. Więc też chciałam iść prywatnie. Ale podeszłam do drugiej i tam pani wcisnęła mnie za 2 tyg. Też mam nadzieję że mu pomogą i nic poważnego nie wyjdzie. Ciężko się patrzy jak się dziecko męczy 😔

Tak na NFZ. W jednej przychodni kazali czekać pół roku. Więc też chciałam iść prywatnie. Ale podeszłam do drugiej i tam pani wcisnęła mnie za 2 tyg. Też mam nadzieję że mu pomogą i nic poważnego nie wyjdzie. Ciężko się patrzy jak się dziecko męczy 😔
Będzie dobrze ,sama zobaczysz 😉
to są wbrew pozorom bardzo proste ćwiczenia które pomagają maluchowi angażować mięśnie które są mało aktywne.
Efekty naprawdę są bardzo szybko widoczne.

W oczekiwaniu na rehabilitację możesz sobie zobaczyć zapisaną relację brzuszkowelove u Fizjomommy na Instagramie. Tam są różne podpowiedzi jak zachęcić dziecko do leżenia na brzuszku. Nie zaszkodzi, a kto wie, może pomoże :)

Słabe napięcie mięśniowe, dobrze, że masz już zaraz rehabilitację to szybko nadrobi zaległości ;) mój syn też tak miał, może już po dwóch czy trzech sesjach zaczął unosić główkę, później już szybko poszło;)

reklama
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry