• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Niska beta 33,8

Hej dziewczyny,

Pierwszy dzień miesiączki wypadł 4.03

7.04 beta 33,8
9.04 beta 77

Martwi mnie to, że jest taka niska. Niby przyrost jest okej, ale jednak sama wartość jest bardzo niska.
Jutro ide do lekarza i może coś podpowie. Brzuch czasami też mnie bardzo pobolewa i nie wiem czy to jest normalne(poniewaz jest to moje pierwsze doświadczenie z tym tematem).
Kompletnie nie wiem co o tym sądzić. Czy są jeszcze jakieś nadzieje, że coś z tego będzie? :(

reklama
Progesteron powinien mieć wartość 10 wzwyż i jeżeli jest niski to może ciąża nie rozwijać się prawidłowo (trzeba się wtedy skonsultować z lekarzem,żeby zapisał Ci duphaston lub inny progesteron,który wesprze ten ,który już Twój organizm wytworzył- ale przy niskiej wartości bety albo,gdy źle przyrasta bądź spada to niestety -żaden lek nie pomoże utrzymać ciąży.

Musisz uzbroić się w cierpliwość bo Twoja ciąża jest bardzo wczesna :)

Ja bym zrobiła przyrost bety i zbadała progesteron. W przyszłym tygodniu zrobiła oddzielnie dwa razy to samo (np w środę i w piątek) i ,gdy wyniki będą dobre to umówiła się do ginekologa na 6/7 TC - wtedy będzie szansa na to ,że na USG będzie już widoczny zarodek, pęcherzyk,akcja serca - no coś napewno będzie widać ;) jakoś na początek maja

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry