reklama

Niski progesteron

Mami27

Zaciekawiona BB
witajcie ponownie
Dzis przyszly mi wyniki badania krwi i nie wiem jak mam rozumiec wyniki poziomu progesteronu. Za niski? Byly robione 7lipca, wtedy bylam w 5tc+6d.
Ostatni okres 4czerwca.
Boje sie, ze cos nie tak. W dodatku z tej samej krwi robili inne badania na toxoplazmoze, hiv itp, a badanie beta hcg wyszlo im poza norma i kazali wrocic i powtorZyc za 2tyg. Niby material nienadawal sie do badania...
Strasznie panikuje, w domu zrobilam test, ktory pokazuje ile tyg. 1lipca test wykazal 1-2tyg, dzis 2-3tyg czyli hormony wzrosly, ale martwi mnie ten progesteron Zalaczam zdjecie.

Załączniki

• B16B6BBC-82FC-4AB2-B881-A0619938F361.png
    B16B6BBC-82FC-4AB2-B881-A0619938F361.png
    30,4 KB · Wyświetleń: 1 015
reklama
Progesteron wydzielany jest skokowo, zeby miec faktyczny poglad na to jaki jest jego poziom trzeba by zrobic kilka/kilkanascie pomiarow w ciągu dnia i wyciagnac srednia, jesli nie plamisz ani nie masz innych niepokojacych objawow to raczej masz go wystarczajaco

Popieram poprzedniczkę .
Ja robiłam 3 razy na początku ciąży i ciągle tylko się martwiłam o niski progesteron . A gin mi powiedział żeby nie robić progesteronu z krwi bo jeśli nie ma krwawienia lub bóli brzucha to znaczy że jest go tyle ile trzeba .

Popieram poprzedniczkę .
Ja robiłam 3 razy na początku ciąży i ciągle tylko się martwiłam o niski progesteron . A gin mi powiedział żeby nie robić progesteronu z krwi bo jeśli nie ma krwawienia lub bóli brzucha to znaczy że jest go tyle ile trzeba .
Krwawien nie mam tylko bol brzucha jak na okres... choc byl na poczatku potem przestalo na kilka dni i Znow plus uczucie jakbym cos miala przyklejone do lewego jajnika

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry