Angelika2497
Fanka BB :)
Mam nadzieję że u mnie będzie to samo i nie będzie to cukrzycaPowinnaś dostać skierowanie na krzywa. Miałam 96 i krzywa potem wyszła ok. Ale musiałam w efekcie robić 2 razy krzywa w ciąży.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Mam nadzieję że u mnie będzie to samo i nie będzie to cukrzycaPowinnaś dostać skierowanie na krzywa. Miałam 96 i krzywa potem wyszła ok. Ale musiałam w efekcie robić 2 razy krzywa w ciąży.
J
A powtórzę jeszcze ,może dzien wcześniej przesadzilam
Ja się jeszcze dla pewności umawiałam z diabetologiem i usłyszałam, że na początku ciąży często są wahania cukru, bo hormony szaleją. Że jeśli krzywa wyszła już ok, to nie ma problemuMam nadzieję że u mnie będzie to samo i nie będzie to cukrzyca![]()
Narazie mimo wszystko będę patrzeć vo jem i zero słodkiego.Ja się jeszcze dla pewności umawiałam z diabetologiem i usłyszałam, że na początku ciąży często są wahania cukru, bo hormony szaleją. Że jeśli krzywa wyszła już ok, to nie ma problemu![]()
Dieta cukrzycowa to nie tylko rezygnacja ze słodkiego. Pieczywo, paluszki, gotowany ryż albo zupa jarzynowa też mogą bardzo podbijać cukier.Narazie mimo wszystko będę patrzeć vo jem i zero słodkiego.
Powtórzę glukoze w przyszłym tygodniu i pokaże lekarzowi dwa wyniki
A co to znaczy "zero słodkiego"? Bo to też może być pułapka. Nie powinno się rezygnować np. z owoców. Ani też całkowicie z ryżu, pieczywa czy na dodatek zupy! Trzeba wybierać produkty o niskim IG, a poza tym sprawdzać u siebie, jaki jest poziom cukru po danym posiłku. Produkt produktowi nierówny. Ja np. jadłam regularnie razowe tortille, chleb, makaron, gorzką czekoladę, ryż brązowy i basmati.Narazie mimo wszystko będę patrzeć vo jem i zero słodkiego.
Powtórzę glukoze w przyszłym tygodniu i pokaże lekarzowi dwa wyniki
Dieta cukrzycowa to nie tylko rezygnacja ze słodkiego. Pieczywo, paluszki, gotowany ryż albo zupa jarzynowa też mogą bardzo podbijać cukier.
Wiem dlatego oprócz słodyczy będę patrzeć co jem .
Czyli wraz wyszła cukrzyca ciazowa ?