• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Objawy ciąży

tosip123

Początkująca w BB
hej dziewczyny, jestem w 4+2 tyg ciąży🙈 testy ciągle wychodzą pozytywne, beta rośnie ale od wczoraj złapała mnie biegunka której towarzyszy ból brzucha 🫠 doczytałam się, że często jest to objaw poronienia… z innych objawów ciągle boli mnie krzyż oraz piersi nawet w tym momencie, ale stresuje mnie ta biegunka czasem ból jest tak silny, że nie mogę się wyprostować, nie krwawię ale czy któraś z Was miała podobnie ? zauważyłam, że najczęściej biegunka łapie mnie chwile po tym jak coś zjem 🤦🏼‍♀️ dajcie proszę znać kolejną beta dopiero jutro a ginekolog w środę, boję się, że coś może być nie tak

reklama
Oddychaj! Nie możesz się tak nakręcać i stresować bo to jeszcze gorzej. Serio!
Czekaj na betę i nie myśl za dużo. Spróbuj załagodzić objawy tej biegunki i odpoczywać.
Wszystko będzie dobrze ❤️

hej dziewczyny, jestem w 4+2 tyg ciąży🙈 testy ciągle wychodzą pozytywne, beta rośnie ale od wczoraj złapała mnie biegunka której towarzyszy ból brzucha 🫠 doczytałam się, że często jest to objaw poronienia… z innych objawów ciągle boli mnie krzyż oraz piersi nawet w tym momencie, ale stresuje mnie ta biegunka czasem ból jest tak silny, że nie mogę się wyprostować, nie krwawię ale czy któraś z Was miała podobnie ? zauważyłam, że najczęściej biegunka łapie mnie chwile po tym jak coś zjem 🤦🏼‍♀️ dajcie proszę znać kolejną beta dopiero jutro a ginekolog w środę, boję się, że coś może być nie tak
A może coś Ci zaszkodziło 🙂 jak byłam w 8 tygodniu ciąży miałam podobnie bolał mnie żołądek , miałam wymioty , i w efekcie końcowym dostałam biegunki , wtedy też się naczytałam, że to objawy poronienia itp. i się okropnie zestresowałam🙂 okazało się że córka mi przyniosła z przedszkola jelitowke 🙂
Obecnie jestem po porodzie i mam półroczna córeczkę 🙂
Spróbuj się uspokoić i nie nastawiać się źle 🙂 powodzenia 🙂

Hej, nie ma co od razu panikować i się nastawiać negatywnie, tymbardziej czytając mroczne zakamarki internetu. Często zmiany hormonalne zachodzące w organizmie mają wpływ na perystaltykę jelit. U niektórych kobiet pojawiają się zaparcia, u innych luźniejszy stolec/biegunka. Ja z początkiem ciąży byłam w tej drugiej grupie, ciąża dalej w toku 💪🏻. Może zmieniałaś coś w diecie ostatnio, więcej owoców, soków? To też może mieć wpływ, nawet nieświadomie po pozytywnym teście mogły te zmiany dietowe zajść. :) Suplementacja w ciąży, np. magenz, działa osmotycznie ściągając wodę do jelit rozluźniając treść. Pamiętaj aby przy takich stanach pić dużo wody, elektrolitów i obserwuj siebie, czy nie występuje krwawienie, gorączka etc. I na spokojnie, daj tej ciąży się rozhulać. 😊❤️

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry