• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Opóźniona miesiączka

Według kalendarzyka powinnam miesiączkę dostać 15 kwietnia, od dwóch dni męcza mnie bóle brzucha takie typowe jak skurcze - zawsze zaczynają mi się od prawej strony i teraz też, jednak już minęło 5 dni a plamienia wciąż brak. Mój cykl trwa zazwyczaj 32-34 dni, a dzisiaj już 38 dzień.
Ostatni stosunek miałam 13 marca (bez dochodzenia wewnątrz), potem 14 marca odbyła się miesiączka i według moich symptomów miałam owulację 1 kwietnia. Od 6 kwietnia jestem na deficycie kalorycznym, a od 16 kwietnia gorzej sypiam przez sąsiadkę, która robi pobudki o 4 nad ranem. Tak jak mówiłam - mam skurcze/bóle brzucha od dwóch dni, bolą mnie też plecy na dole, a 15 kwietna wysypały mi się pryszcze na twarzy (podbrudek i żuchwa) tak jak zwykle, tylko zazwyczaj po 3-4 dniach mam już wtedy okres. Czy wszystkie te rzeczy mogły się skumulować czy powinnam się martwić że z tego marca mogłam zajść w ciążę mimo że zabezpieczenie było?

reklama
Zrób test ciążowy albo betę z krwii (nie trzeba być na czczo).
Jeżeli ostatni stosunek miałaś 13 marca a następnie miałaś okres to nie powinnaś być w ciąży z tego seksu - nawet jakby doszło do zapłodnienia jakimś cudem to i tak nie mogłoby dojść do zagnieżdżenia bo endometrium się złuszczało i pęcherzyk nie miałby gdzie się zagnieździć. Możliwe,że to ostatni stres i zmiana diety

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry