reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

CZARNA wiec czekam na fotke wozka :tak:
A z ta kasa w zyciu to przesada Nasze zycie opiera sie o to jak i skad wziasc kane na.......I to jest najgorsze ze zycie opiera sie na kasie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

MALAULKA twoj wozio tez bym chciala zobaczyc;-)
Dzis dzien wozkow :tak:

Ja pojadlam ,pozmywalam i ogarnelam mieszkanko jeszcze podlogi pomyc musze.
Dziewczyny moze mam glupie pytanie ale jedlak je zadam najlepiej do mam ktore juz rodzily ;-)Do szpitala mam przygotowane 2 koszule i u nas do porodu trzeba miec swoja koszule i jedna mam ta ktora juz wam kiedys pokazywalam jak szlam ostatnio do szpitala Ona jest jasna i taka leciutka a druga mam czerwona i jest ciut ciut dluzsza i zastanawiam sie w ktorej mam rodzic ??????
Z jednej strony w tej czerwonej bo kolor i nie wiem czy jest duzo krwi czy jak i oby to jakos wygladalo jak koszula sie zniszczy a z drugiej strony ta druga bo jest ona ciut krotsza a i tak rodzic bede z golym tylkiem :-)Ale nie wiem czy wypada w jasno niebieskiej rodzic.Wiem ze nie powiecie mi w ktorej mam rodzic ale chodzi mi o to ze ja nie wiem jak porod wyglada jak jest sie juz po czy lepiej byc na cimno ubranym czy nie ma to znaczenie Wiem ze sie zaraz po przebiore ale wiecie nie umiem zadecydowac w ktorej mam rodzic Sorki za takie glupie pytanie heh

reklama
Mirabelka pierwsze słysze aby połozna chodziła przed porodem:szok::szok::szok: U nas sie pojawia tak 2 dni po przyjsciu do domku (bynajmniej u mnie tak była) i to zgłasza szpital ja im tylko mówi do jakiego lekarza dzidzi bedzie należała:tak:
Ja tez bym mogłą zamówic po 20 wózio ale co tam i tak z jednej kasy idzie:)))) Mój M daje mi wolna rękę bo to i tak ja bede wozic i nosic po schodach:baffled:

Dorotka a popytaj czy mozna u was rodzic w zwykłych koszulkach t-shert. Bo słyszałąm ze tez to praktykuja??? A jakbym miała wybierac to ta krótka bo i tak Ci ja podciagną pod piersi:-p wiec nie ma znaczenia długość:tak:

blond ciesze sie że wszystko ci sie ułożyło teraz główka spokojna, i wypoczynek sie należy.Dziekan równy gościu

Ulka super z tym łożeczkiem,moi dokładają sie do wózka rodzice.Nie ma jak wsparcie:)

czarna79 im wiecej sie ogląda tych wózków tym bardziej sie głupieje myśmy oglądali te wózki odkąd sie dowiedziałam że jestem w ciąży i ciągle coś było nie tak nie ma ideałów ale wkoncu żesmy zamówili i pal licho niech sie dzieje co chce.

Ja dziewczyny wczoraj nalatałam sie po tej uczelni jedno ,drugie, piąte piętro wkurzyły mnie te baby z dziekanatu bo ja sie staram o ITS czyli ze bede szła zaliczać wtedy kiedy mi sie podoba, a one do mnie ciągle żebym wzieła IOS bede musiała chodzić wtedy 25 proc na zajecia(a nie bede miala z jkim Jagusi zostawić) i dziekan powiedział że przyjmie moje podanie żebym zaniosła do dziekanatu a te babki nie chciały i przetrzymały mnie tam 2 h na stpjąco i nic nie załatwiłam z nimi w poniedziałek musze sie zgłosić do swojego promotora może coś wskuram.
Ale po tym wszystkim wróciłam taka zmęczona brzuszek mnie strasznie zaczoł boleć tak mnie uciska na dole,ciągnie że ledwo co chodze jak kaczka mała też prawie wcale sie nie kręci i ja ODCHODZE OD ZMYSŁÓW PUKAM DO NIEJ W BRZUSZEK A ONA NIC.Ale teraz to jest jej godzina spania poczekam jeszcze troche.Jestem teraz u rodziców w woj Łódzkuim bo mój K miał tu sprawy do załatwienia to przyjechaliśmy wczoraj wieczorkiem.Zaraz przyjdzie mnie koleżanka odwiedzić.Trzymajcie sie.Buśki

MIRABELKA my placimy tu za sam czynsz z odstepnym co miesiac 1000 zl ale jak sie wprowadzalismy to dalismy mu 1000 zl za sierpien i jeszcze umawialismy sie bo tak chcial wlasciciel ze damy mu kaucje zwrotna 1000 zl Wiec przy wprowadzcce trzebabylo dac 2000 zl ale my tyle nie mielismy i wiesz ta kaucja zwrotna na jakies ewentualne zniszczenia nad nami wisi i chcemy mu dac dzis narazie choc 500 zl tej kaucji No i 1000 zl za to ze wrzesien bedziemy mieszkac i 500 zl tej kaucji wiec dlatego 1500 zl ale jak dla mnie to nawet to 1000 zl co miesiac jest duzo a do tego co 2 mesiac za wode srednio wychodzi to jakies 150-200 zl i za gaz co miesiac trzeba placic a ogrzewanie mamy na gaz wiec wyobrazacie sobie kwote rachunku jak zaczniemy grzac i za prad tez jakies 200 zl co drugi miesiac a do tego tv,tel,internet i rata za piec i prawie 2000 tys na miesiac idzie na rachunki a ja dostaje grosze ostatnia kase moja mialam prawie 2 miesiace temu a ona poszla na Oliwie na wozek i kosmetyki i dla mnie rzeczy do szpitala Teraz czekam na kase A od marca mojej kasy juz nie bedzie wogole i jeszcze dziecko bedzie na utrzymaniu wiec juz sie boje co to bedzie :-(
Sory ze sie tak rozpisalam

CZARNA wiem ze u nas trzeba rodzic w koszuli nocnej niestety :-(Ja tez mysle o tej niebieskiej i ona jest taka lzejsza i ciu krotsza a bardzo po porodzie koszula jest zniszczona ????????

WESOLUTKA kurcze szkoda ze trafilas na takie glupie babki na uczelni wrrrr :-(
Ale moze jeszcze wsio zalatwisz po swojej mysli :-) 3 mam kciuki :-)
A swoja mala sie nie martw za bardzo bo stres zle dziala poczekaj i napewno sie zcznie ruszac Moja tez sie porusza takimi pojedynczymi ruchami .Milej wizyty kolezanki :-)

witajcie środowo kochane:-)

pogoda u nas zapowiada się nieźle i mam nadzieje że się utrzyma:-) my już jesteśmy po sniadanku i porcji truskawek, mmm... Robciu dzis jest bliżej domku więc jestem spokojniejsza. Noc jak zwykle bez zmian. Nad ranem bóle a co tam, u mnie to już norma:-p Obiad mam od wczoraj więc luzik. Ide dalej czytać co tu naskrobałyście:-)

Dorotka a nie wiem ja tam jej nieoglądałam po porodzie:-p ja rodziłam w szpitalnej potem kąpiel i dopiero wskoczyłam w swoją:tak:

Wesolutkaaa
czarna79 im wiecej sie ogląda tych wózków tym bardziej sie głupieje myśmy oglądali te wózki odkąd sie dowiedziałam że jestem w ciąży i ciągle coś było nie tak nie ma ideałów ale wkoncu żesmy zamówili i pal licho niech sie dzieje co chce.
no i własnie tak zrobiłam w tej chwili:)))))Tylko czekam bo podobno od wczoraj jest nowy kolorek SELEDYN i ma mi przesłać fotki moze na niego sie zdecyduje:))))

Fotki beda jak juz bede miała go w domku;-)

Justynka moze bys sie koncu rozpakowała i wtedy by sie woreczek nam otworzył:-p

Ostatnia edycja:
waniliaja jak zmienialiśmy meble musiałam zagonić M do wyciagania, bo mamy mnóstwo ksiażek, teraz zostały tylko 2 półki, a reszta grzecznie w kartonach na zakładzie.
małaulkaładny prezent od teściów
dorotko dobrze ze nocka w miare, ja tez miałam koszmar ale to przez M, a za mieszkanie to naprawde dużo, strasznie wysokie macie rachunki, my płacimy pół na pół z rodzicami, ale idzie znacznie mniej, a cześto idzie pralka i zmywarka, my mamy bojler do wody, a ogrzewanie na miał. ale jak mieszkalismy w bloku to też rachunki były wyzsze niż tu.
czarna to na jakim wózeczku w końcu staneło, bo ja za toba juz nienadąrzam
mirabelka ja nawet nie wiem jak to załatwic zeby przyszła po porodzie
dorotau nas na SR połażna mówiła, zeby zdecydowac sie na ich, bo czasmi daja nawet 10 na przebranie, tak ponoć szybko się brudzą, i ze szkoda naszych, bo nadaja się tylko do kosza, wiec ja decyduje sie chyba na szpitalną, a co mi tam i tak niebęde zwracała uwagi jak wyglądam
wesolutkaaa ale masz wredne babska w dziekanacie

A ja jednak mam dzisiaj obiad na głowie, mama kupiła mielone i mówi ze nie wie co z tego zrobić, ja mówie zapiekanke lub spageti, a ona ze nie umie, pokazywałam tyle razy, ale jak ktoś nie chce się nauczyć to nic nie poradze i zostałam wrobiona w obiad.
Noc mało przespana, najpier obudziłam się po 12, bo snił mi się horror który M wieczorem oglądał, niemogłam zasnąc więc pooglądałam tv, potem pobudka o 4, 5.30, i w końcu wstałam o 9.
Strasznie od wczoraj boli mnie nadgarstek i przedramie, czy macie coś co pomoże, bo ja mam pełno wcierek i maści(stajnia),ale nie wiem czy je moge zastosować teraz.
U mnie pranko już wywieszone, pije teraz kawke, mam nadzieje ze ta kawka mnie jakoś ruszy, bo nic mi się nie chce.
Wczoraj wieczorem słuchałam serduszka, i małemu załaczyła się czkawka i fajnie ją było słychać

reklama
Witam sie i ja;-)

Już po śniadanku, sprzątanku i małych zakupach na ryneczku. Udąło mi sie kupic niemiecki stanik do karmienia za 5 zł:-D:szok::-D. Teraz piję kawkę i czekam az mi sie pranie wywiruje.
Z rana wygladało że będzie chłodno i wyciagnełam moje jeansy z klinami z 4 miesiąca i o dziwo;-) nie mogłam sie w nich wmieścić.Mam tylko jedna parę spodni dresowych w których się dobrze czuję i wyglądają na tyle dobrze, ze nie wstydze sie w nich wychodzić. Ciazówek juz się nie opłaca kupować. W poniedziałek dostawa spodni dresowcyh na ryneczku - moze coś wpadnie mi w rece;-)

Do góry