reklama

Październik 2012

Lori masz tak jak ja:-D
Tyle, że u nas Iggy jest jedynym wnukiem dla obu stron.
Wszyscy wróżą mi dziewczynkę (choć moim zdaniem nie wyglądam źle:-(), a ja mam wrażenie, że to jednak chłopaczek drugi będzie.

reklama
Z mojej strony pierwsze wnuczątko więc co będzie to będzie. Ze strony narzeczonego dwóch chłopców więc fajnie jakby była dziewczynka. Chciałabym małą panienkę bo mamy dla niej imię i w sumie wysypało mnie jakimiś pryszczami, wyglądam ogólnie "na dziewczynkę".
Chłopak też byłby fajny, zawsze chciałam mieć pierwszego syna (marzenie z dzieciństwa o starszym bracie).

u mnie po stronie meza chyba roznicy nie ma, tam juz jest 21 wnuczat, moje jest 22gie :P A juz jeden prawnuk w drodze dla tesciow :) 

W irlandii jest tak ze opieka ciezarnej za darmo i faktycznie wizyty mam automatycznie praktycznie,
co miesiac lekarza a od 3ciego miesiaca co miesiac w szpitalu [w szpitalu usg i ginekolog, a 'lekarz' to lekarz pierwszego kontaktu - tak to wyglada w irlandii wogule]
dlatego prywatnie chodze do polskiego, 
Bo tutaj wogule do 12 tyg ciaza to wcale nie ciaza, a jak z krwawieniem/plamieniem by sie poszlo do szpitala wczesniej to powiedza 'to normalne' i kaza czekac na rozwoj wydarzen 'naturalna selekcja' - jak to mowia. 

Dla mnie nie ważne jaka płeć, ważne żeby było zdrowe, chociaż wydaje mi się że będzie dziewczynka.
A moi rodzice jak i teściowie dziadkami zostaną po raz pierwszy :tak:

netika i zapominajka kciuki mocno zaciśnięte :-)

nikolaa kciuki za dentystę :rofl2:

emotnion_sickness i Bellka ooooooooooooo jak ja Wam zazdroszczę :szok:

jutrzenka nie rób już smaka bo jęzora mam już do samej ziemi. Chyba nawet jak będzie 0 stopni to będzie musiał być gril w weekend. Od czego mamy garaże :-D

aguga06 ja to też robie niekiedy w piekarniku takie grzanki. Rozpuszczam margaryne dodaje dużoo bardzo dużo czosnku jakieś zioła wegeta szczypiorek w lato i smaruje bułeczki. Jeśli chodzi o bułeczki
z grila to mam dwa sposoby albo daje bułeczki na grila i po upieczeniu smaruje czosnkiem i ewentualnie posypuje szczypiorkiem lub tak jak dziewczyny robię masełko. Gniotę masełko dodaje czosnek zioła wegetę paprykę ostrą itd i smaruję. :-) mniammmm

Emotion to nieciekawa ta opieka w Irlandii...a myslalam, ze jest podobnie jak w UK, a czy plamienie/krwawienie konsultowalas tylko z lekarzem pierwszego kontaktu czy kontaktowalas sie z ludzmi zajmujacymi sie wczesna ciaza?

Dziewczyny ach a Wy o tych grillach!! Alez zazdroszcze! My w mieszkaniu i zero ogrodka, takze na grilla to tylko jak ktos znajomy robi :)

A, ze na grillowana kielbaske jeszcze troche przyjdzie nam poczekac...co dzisiaj na obiad/kolacje serwujecie?

Ja sie zaraz z kanapy zbieram i lasagne robic bede, juz mi slinka cieknie, szkoda tylko, ze sie samo nie zrobi ;) mega lenistwo mnie dzis dopadlo

Emotion to nieciekawa ta opieka w Irlandii...a myslalam, ze jest podobnie jak w UK, a czy plamienie/krwawienie konsultowalas tylko z lekarzem pierwszego kontaktu czy kontaktowalas sie z ludzmi zajmujacymi sie wczesna ciaza?

Dziewczyny ach a Wy o tych grillach!! Alez zazdroszcze! My w mieszkaniu i zero ogrodka, takze na grilla to tylko jak ktos znajomy robi :)

A, ze na grillowana kielbaske jeszcze troche przyjdzie nam poczekac...co dzisiaj na obiad/kolacje serwujecie?

Ja sie zaraz z kanapy zbieram i lasagne robic bede, juz mi slinka cieknie, szkoda tylko, ze sie samo nie zrobi ;) mega lenistwo mnie dzis dopadlo

Ja na obiadek miałam kopytka mniam mniam a na kolację nie wiem może naleśniki z parówką i serem :tak:

No nie!! aale mi narobiłyście smaka na grilla,że mój M już dzwonił do tesciów że w sobotę przyjezdzamy. Ja kiełbasy nie lubię ale za karkówke to dam się pokroić!! :)

Anć witaj . Osobiście nie wierze w te wszystkie testy prognozujące płeć ,poczekam niecierpliwie do wizyty u gina .

Pesca ja tez tak mam ze strasznie mnie pryszczami wysypało, cera tragiczna (wciąż sie świece i tłuszcz mi sie z czoła leje), gorzej sie czuję niz w pierwszej ciązy, zmeczona, spiąca, jakbym byla juz przy koncówce a nie dopiero przy koncówce I trymestru.Poza tym wg moich obliczen przytulalismy sie z mężem na 2,3 dni przez owulką wiec wszystko wskazuje na dziewczynką, ale to sie okaze pewnie za kilka dobrych tygodni jak dzidzia zechce sie ujawnic.
emotion-sickness ja tez z irl,nie wiem gdzie mieszkasz w irl i w jakim szpitalu bedziesz rodzic bo ja w Dublinie
ale ja pierwsza wizyte ogólnie w szpitalu na usg mam dopiero w 5 m-cu (i prawdopodobnie jak było w pierwszej ciazy to bedzie jedyne)a wczesniej 28 marca tylko z połozna mam spotkanie i ide na badania, moze jak trafie bede mogła posłuchac serduszka czy bije.A tak od 8 tc mam co miesiac wizyty u GP-czyli ogólnego.

reklama
anć, daj mi dwie stówy, też Ci powiem czy będzie chłopak czy dziewczyna a skuteczność będę miała taką samą jak ten test:-D:-p

Mnie jest zupełnie obojętna płeć Małego, nawet zastanawiam się czy nie wolę w tej ciąży mieć niespodzianki:-p Ale ja mam taki problem, że chyba bym i tak wypatrzyła na usg - jakby oczywiście było dosyć dobrze widać:-D

Jeeej, mi też zrobiłyście smaka na grilla, nikamo - też uwielbiam karkówkę, mniam:-D I masło czosnkowe - zawsze robię do grilla, a teraz jeszcze muszę spróbować z papryką:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry