• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Tak, nawet jak kiedyś chciałam oddawać krew a miałam ciut za mało czegoś to mi babka doradziła brać witaminy dla kobiet w ciąży kilka miesięcy i wrócić 🤣
Też to słyszałam, w gimnazjum poszłam do mamy żeby mi kupiła witaminy w ciazy bo słyszałam że dobre na włosy, myślałam że padnie... przypatrzyła mi soe dziwnie ;) śmiechu było co nie miarą ale nie kupula tylko kupiła biotebal ;p

reklama
O kurcze, nie myślałaś o tabletkach na te wymioty?

Z zachcianek u mnie niestety głównie ochota na słodkie. Próbuję się zmobilizować do robienia sałatek, wcześniej jadłam praktycznie codziennie, ale mnie odrzuciło.

O, i zjadłabym takiego cheeseburgera z maka. A najlepiej pięć 🤤.
Biorę od 3 dni Xonvea ale jeszcze jakoś super nie działa ;)

ja przed ciążą miałam fertutyne 40 i lekarz stwierdził że okej , nie dostałam leków . Ciekawe jaka jest teraz ,może sama dla siebie sprawdzę . Aż tak dużo tych buraków jadasz ? Ja ostatnio kupiłam sobie sok ale nie byłam w stanie go wypić ,już bym wolała zjeść barszcz . Wcześniej kupiłam owocowy z burakiem to był dobry ,ale on jest tylko w jednym sklepie w którym byłam przejazdem
Mam 29 to mało, muszę czymś podniesc a najlepiej na mnie zakwas działał więc muszę nastawić a o barszczyk to się dopominala.
A nie masz sokowirowki lub wyciskarki?
Sok z buraka z jabłkiem jest bardzo dobry smaczny. Ostatnio koleżanka poczęstowała salatka z rukola, burak pieczony, feta i słonecznik też było pyszne.

O kurcze, nie myślałaś o tabletkach na te wymioty?

Z zachcianek u mnie niestety głównie ochota na słodkie. Próbuję się zmobilizować do robienia sałatek, wcześniej jadłam praktycznie codziennie, ale mnie odrzuciło.

O, i zjadłabym takiego cheeseburgera z maka. A najlepiej pięć 🤤.
Kebab.... ale narobiłyście ochoty... tylko chyba juz lepszy ten mc Donald... bo w kebabie sałaty surowe...

Ja jutro skocze na badania krwi, mimo, że wizyta dopiero 14.03, bo później przez pracę będzie mi ciężko logistycznie to zrobić, a jutro rano mamy wyjazd z mężem i córką po buty i do bawialni rano 😊 Nienawidzę jeździć gdzieś autem bez śniadania i kawy, bo od razu bol głowy mnie łapie. Chociaż.. w pierwszej ciąży zapomniałam co to bol głowy i migreny, może tym razem będzie podobnie 🤔

reklama
Dziewczyny a na co macie zachcianki?

Ja się zmuszam z jedzeniem, bo wymiotuje od rana do nocy, najlepiej mi wchodzi: chleb z masłem, frytki, płatki na zimnym mleku, surówka z buraków, jakiś baton typu snickers lub bounty 😉
Dzisiaj zachciało mi się chamskiej pizzy z sosem czosnkowym, bo zwykle jem domową 😂 no i mi niedobrze teraz 😂😂😂

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry