reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Plamienie ?- dziwny śluz. 9t2d pomocy

Natasza12345

Zaciekawiona BB
Nie mam pojęcia co robić. Biorę progesteron więc mój śluz ma lekko żółty kolor. Rzeczywiście są dni, że jest bardziej lub mniej obfity. Dzis jednak doszło do dziwnej sytuacji. Po skorzystaniu z toalety na papierze zauważyłam że jest go dużo więcej niż zwykle do tego miał ciemniejszy kolor. Trochę wpadajacy w pomarańczowy i dosłownie z dwie żyłki krwi. To przytrafiło się raz i teraz nie pobolewa mnie brzuch. Nie pojawiło się więcej krwi. Śluz jakby wrócił do poprzedniego koloru. Straciłam już dwie ciążę w podobnym czasie jedna z podobnym objawem. Jednak wtedy śluz był bardziej różowy i ciąża była stwierdzona jako wypadająca na młodszą.Na wizycie 3 tygodnie temu serduszko pracowało i wszystko było dobrze. Co robić? Czy ktoś miał taką sytuację?

reklama
Jak Cię niepokoi to Jedz na sor .
Lepiej raz za dużo niż raz za mało.
Nie dziwię się że jesteś przewrażliwiona.

Nie mam pojęcia co robić. Biorę progesteron więc mój śluz ma lekko żółty kolor. Rzeczywiście są dni, że jest bardziej lub mniej obfity. Dzis jednak doszło do dziwnej sytuacji. Po skorzystaniu z toalety na papierze zauważyłam że jest go dużo więcej niż zwykle do tego miał ciemniejszy kolor. Trochę wpadajacy w pomarańczowy i dosłownie z dwie żyłki krwi. To przytrafiło się raz i teraz nie pobolewa mnie brzuch. Nie pojawiło się więcej krwi. Śluz jakby wrócił do poprzedniego koloru. Straciłam już dwie ciążę w podobnym czasie jedna z podobnym objawem. Jednak wtedy śluz był bardziej różowy i ciąża była stwierdzona jako wypadająca na młodszą.Na wizycie 3 tygodnie temu serduszko pracowało i wszystko było dobrze. Co robić? Czy ktoś miał taką sytuację?
Jeśli cię to uspokoi to pojedź do najbliższego szpitala z ginekologiczna IP. NIe na żaden SOR bo nie jest to zagrożenie życia. Zrobią ci usg i będziesz wiedzieć na czym stoisz. Ja w drugiej ciąży (po stracie pierwszej w 11tc) 2x jechałam na IP bo byłam mega przewrażliwiona, nagle przestałam czuć ruchy, raz pojawiło się jednorazowe plamienie. To nie zbrodnia a będziesz spokojniejsza.

reklama
Czy ktoś miał taką sytuację? 😒😒😒 może ktoś coś podpowie
spokojnie. Miałam dokładnie taki sam przypadek. Trudno to nawet nazwać plamieniem. Tego typu śluz może być powiązany z zawirowaniami hormonalnymi albo początkiem infekcji. U mnie nie znaczyło to absolutnie niczego złego. Nie pchaj się na żaden SOR. Jeszcze złapiesz jakiegoś wirusa niepotrzebnie. Na IP to też nie jest przypadek. Poczekaj spokojnie na wizytę u lekarza, chyba że zacznie się krwawienie i bóle brzucha. W ciąży naczynka krwionośne są bardzo podatne na uszkodzenia. Szczególnie jeśli bierzesz proga dopochwowo mogą się zdarzyć ślady krwi.

Do góry