kachaa28
Fanka BB :)
witajcie,moj babel ma 14 miesiecy.od jakis 6 miesiecy ma 3 powiekszone wezly chlonne z tylu glowki,na szyjce i nad obojczykiem.sa malutkie i nie rosna.maja moze po 1 cm.teraz maly mial ostre zapalenie gardla,zabkowal i wysypala go jakas opryszczka.bral antybiotyki ktore wczoraj skonczyl brac.zauwazylam teraz ze ma powiekszony wezel pod zuchwa i w pachwinie.wszystko po lewej stronie.jak znalazlam te 3 wezly to oczywiscie poszlismy do kilku lekarzy bo jestem straszna panikara.wczoraj skonczyl brac antybiotyki wiec myslalam ze to koniec infekcji i te wezly sie wchlona.ale sa dalej i ten pod zuchwa jest dosc spory.nie wiem teraz czy dalej czekac,czy moze ta infekcja jeszcze nie ustapila albo ze ustapila ale trzeba poczekac az sie wchlona te wezly??pomocie bardzo prosze;(
w polsce w szpitalach pewnie mozna te usg zrobic??pozdrawiamy
mi tez powiedziala doktorka ze procz infekcji to jeszcze przez zabkowanie mogly mu sie powiekszyc te wezly ale mam wrazenie ze sie zmniejszaja powolutku.smaruje je mascia rozgrzewajaca i jestem troszke spokojniejsza.a te 3 co ma na glowce,szyjce i nad obojczykiem to chyba juz tak zostana bo juz tyle czasu tam sa,chyba z 6 miesiecy.daj znac co ci powiedziala wasza pediatra.duzo zdrowka i pozdrawiamy???????