Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Badałam kilka tygodni temu (10 tc) i było 88. To moje pierwsze badanie. Mój brat ma cukrzycę i mówi, że za każdym razem może być inny wynik. Brat mieszka kilkaset kilometrów ode mnie, więc nie mogę sprawdzić jego glukometrem, ale zobaczę co powie lekarz i chyba sobie kupię glukometr, bo to 88 to blisko 90.
Tak mój brat ma cukrzycę typu I też od ponad 20 lat, bo choruje od 18 roku życia. On nie wie, że jestem w ciąży. W zeszłym roku poroniłam w 8 tc. i teraz jeszcze nic nie mówiłam rodzinie. Tylko go podpytywałam trochę o ten cukier i mówił, że to właśnie na czczo może być inny poziom każdego dnia.
Mierzenie glukometrem jest takie bardziej orientacyjne. Żeby pacjent wiedział jaką działkę insuliny sobie załadowaćTak mój brat ma cukrzycę typu I też od ponad 20 lat, bo choruje od 18 roku życia. On nie wie, że jestem w ciąży. W zeszłym roku poroniłam w 8 tc. i teraz jeszcze nic nie mówiłam rodzinie. Tylko go podpytywałam trochę o ten cukier i mówił, że to właśnie na czczo może być inny poziom każdego dnia.
Trochę mnie uspokoiłyście dziewczyny. Pierwsze co mi przyszło do głowy to oczywiście podpytać brata, który ma cukrzycę. Jestem też bardziej zestresowana w tej ciąży ze względu na wcześniejsze poronienienie, a wtedy nie badałam w ogóle cukru. Ja cukier na czczo to badałam ostatnio chyba z 10 lat temu, więc jak zobaczyłam 88, a wiem że w ciąży jest do 92, to mi się wydało to 88 wysokie.