reklama

Prenatalne

reklama
Rozwiązanie
Moja data , z prenatalnych i z ost miesiączki jest taka sama , według Usg gina powinnam urodzić 18.09 ,no ale nie urodziłam więc czekam do 26go
Najbardziej przybliżoną datą porodu jest ta określana z miesiączki. Dzieci rosną w swoim tempie, u dwóch różnych kobiet w tym samym tygodniu i dniu ciąży może być dość duża różnica. Najlepiej na najbliższej wizycie zapytaj się swojego lekarza, którą datą masz się sugerować :) i pamiętaj, że poród może zacząć się nawet 2 tygodnie przed terminem, lub nawet 2 tygodnie po terminie i to jest ok. Te daty są zawsze szacowane, a nie określone na 100 % :)

Najbardziej przybliżoną datą porodu jest ta określana z miesiączki. Dzieci rosną w swoim tempie, u dwóch różnych kobiet w tym samym tygodniu i dniu ciąży może być dość duża różnica. Najlepiej na najbliższej wizycie zapytaj się swojego lekarza, którą datą masz się sugerować :) i pamiętaj, że poród może zacząć się nawet 2 tygodnie przed terminem, lub nawet 2 tygodnie po terminie i to jest ok. Te daty są zawsze szacowane, a nie określone na 100 % :)
Z tym się nie zgodzę bo przy nieregularnych cyklach ta zasada bierze w łeb i wtedy najbardziej wiarygodna jest data z usg, najczęściej pierwszego, które jest wykonywane. Na początku ciąży dzieci rosną w tym samym tempie. Dopiero w późniejszym okresie są rozbieżności.

Datę porodu wyznacza się z okresu, jednak nie każda kobieta ma regularne cykle. Najczęściej lekarze trzymają się datę wyznaczonej na badaniach prenatalnych między 11 a 13 TC. Następne badania prenatalne między 21 a 23 TC tylko powinny potwierdzić datę, jeśli dzidziuś dobrze rośnie

Badanie prenatalne robione między 11 a 13 tyg. najtrafniej określi datę porodu. Ja wiedziałam, kiedy miałam owulację i dzięki temu znałam dokładnie datę porodu. Badanie prenatalne tylko ją potwierdziło, zgadzało się co do dnia :)

reklama
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry