reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Problem z kaszlem

Pierwszymaluszek

Aktywna w BB
Mamusie moja córka jest po 3dniowej gorączce która przeszła w sobotę ale przyszedł kaszel, mokry , ciężki. Strasznie ja meczy. Byłam u dwóch lekarzy jeden powiedział ze to przez wydzielinę na ząbki drugi ze tak może być po 3 dniówce. Zalecenie żeby ja wietrzyć, najlepiej żeby była dużo na dworze i w domu zimno. Dostałam dla miej inhalacje (chyba ze sterydem). Spotykałyście się kiedyś z takim kaszlem bez znanej konkretnej przyczyny ? Gardło czyste płuca i oskrzela tez.. Jestem przerażona.. Amelka nie ma gorączki tylko ten paskudny kaszel.. już 5 dni

reklama
Rozwiązanie
Moj maly wlasnie dopiero co przechodzil taki kaszel. Lekarka powiedziala ze male dzieci czesto nie umieja wykrztusic wydzieliny i dlatego dlugo mecza sie z mokrym kaszlem. Moj tez nie mial ani goraczki, ani gardla, pluca i oskrzela czyste za to wychodzace nowe zabki. Tez dostal inhalacje i nakaz oklepywania po kazdej inhalacji. Kaszlal tak z dwa tygodnie. Jezeli zauwazysz ze dziecko gorzej kaszle albo gorzej oddycha to napewno idz odrazu do kontroli.
Może lekarz ma rację. A często dzieci mają najpierw wirusa a po kilku dniach robi się zakarzenie bakteryjne. Kaszel u dziecka tak szybko nie mija. Męczący kaszel bez gorączki może być od alergii. Obserwuj dziecko jeśli znowu będą takie incydenty można się zgłosić do pulmologa. Jeśli zacznie pomimo stosowania zwykłych lekarstw chorować na zapalenie oskrzeli może mieć astmę wczesnodzieciecą. Sterydy w inhalacji nie są takie straszne ale często pomagają po 3 dniach od stosowania często nie dopuszczają właśnie, żeby choroba zeszła na oskrzela i się rozwinęła. Berodual do inhalacji pomaga przy takim mocnym męczącym kaszlu.

Moj maly wlasnie dopiero co przechodzil taki kaszel. Lekarka powiedziala ze male dzieci czesto nie umieja wykrztusic wydzieliny i dlatego dlugo mecza sie z mokrym kaszlem. Moj tez nie mial ani goraczki, ani gardla, pluca i oskrzela czyste za to wychodzace nowe zabki. Tez dostal inhalacje i nakaz oklepywania po kazdej inhalacji. Kaszlal tak z dwa tygodnie. Jezeli zauwazysz ze dziecko gorzej kaszle albo gorzej oddycha to napewno idz odrazu do kontroli.

Rozwiązanie
Do góry