reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Prosze o poradę - transfer zarodka

cichanadzieja

Zaciekawiona BB
Witam serdecznie tydzień temu w sobote mislam transfer zarodka 5 dniowego w piątek zrobiłam bete wynik 27 ,40 mlU testy z moczu 2 blada kreska przyjmuje progesteron 3×1 od odzis brazowe plamienia sporo ich brzuch momentami delikatnie pobolewa czy to zbliżającą się miesiaczka ?

reklama
Nikt Ci nie powie w którą stronę to idzie….Robiłaś dzisiaj przyrost bety i badałaś progesteron? Bierzesz magnez? Progesteron przyjmujesz doustnie czy dopochwowo? Może to być ciąża biochemiczna a może być wszystko ok, tylko plamienie spowodowane podrażnieniem śluzówki. Jesteś w kontakcie z lekarzem?

Nikt Ci nie powie w którą stronę to idzie….Robiłaś dzisiaj przyrost bety i badałaś progesteron? Bierzesz magnez? Progesteron przyjmujesz doustnie czy dopochwowo? Może to być ciąża biochemiczna a może być wszystko ok, tylko plamienie spowodowane podrażnieniem śluzówki. Jesteś w kontakcie z lekarzem?

A czy miałaś transfer świeżego zarodka? Bo to jest ważne. Beta jak na ten etap wydaje się wręcz za wysoka. Ale jeżeli nie brałaś leków na pęknięcie pęcherzyków to tylko się cieszyć. Plamienie skonsultowała bym z lekarzem ale na tym etapie i tak nic nie jest w stanie zrobić.

A czy miałaś transfer świeżego zarodka? Bo to jest ważne. Beta jak na ten etap wydaje się wręcz za wysoka. Ale jeżeli nie brałaś leków na pęknięcie pęcherzyków to tylko się cieszyć. Plamienie skonsultowała bym z lekarzem ale na tym etapie i tak nic nie jest w stanie zrobić.
Jak za wysoka 😳 6 dpt raz miałam betę 25, raz 40.
Beta normalna

Witam serdecznie tydzień temu w sobote mislam transfer zarodka 5 dniowego w piątek zrobiłam bete wynik 27 ,40 mlU testy z moczu 2 blada kreska przyjmuje progesteron 3×1 od odzis brazowe plamienia sporo ich brzuch momentami delikatnie pobolewa czy to zbliżającą się miesiaczka ?
Idź jutro zbadać przyrost bety i progesteron koniecznie. Może mimo przyjmowania tabletek jest za niski.
Motylkowa napisała jakie mogą być możliwości. Beta może spadać, rosnąć albo przyrastać źle. Bez badania nie ma co gdybać
A brzuch mnie bolał po transferze, w czasie ciąży i teraz pod koniec ciąży też się zdarza. Na USG wszystko ok

Bylam zrobic teraz bete i progesteron nie brałam zastrzyku na pęknięcie mrożony zarodek

reklama
Do góry