reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Przepajanie dziecka przy żółtaczce

Salka

Początkująca w BB
Witam. Dzisiaj była u mnie położna w domu i stwierdziła ze moje dziecko jest jeszcze żółte, w niedziele wyszliśmy ze szpitala po naświetlaniu z wynikiem z krwi 10,40 (poziom bilirubiny), położna kazała mi przepajac dziecko woda z glukoza i witamina c między karmieniami.. słyszałam jednak ze nie można czegoś takiego robić. Co o tym sądzicie proszę o poradę to moje poerwsze dzieciątko jestem zielona poprostu w tym wszystkim. Dzieciątko dziś skończyło tydzień czasu.

reklama
Rozwiązanie
Mojemu dziecku przedłużala się zoltaczka, żółte miał nawet śluzówki, białka oczu, w szpitalu kazali mi często przystawiac do piersi, tak aby nie robic kilku godzinnych przerw np. jezeli dziecko za dlugo spi to pobudzic do ssania, podobno zoltaczka powoduje wieksza sennosc, ale nic nie mówili przepajaniu itd. Mówiły też że jak jest słońce to żeby postać z dzieckiem przy oknie(zamknietym) żeby promienie miały dostęp do skóry.
Witam. Dzisiaj była u mnie położna w domu i stwierdziła ze moje dziecko jest jeszcze żółte, w niedziele wyszliśmy ze szpitala po naświetlaniu z wynikiem z krwi 10,40 (poziom bilirubiny), położna kazała mi przepajac dziecko woda z glukoza i witamina c między karmieniami.. słyszałam jednak ze nie można czegoś...
Hej! Mi na wypisie mówili że jak dziecko dużo siusia to szybciej schodzi żółtaczka. Jakie dostałaś zalecenia ze szpitala? Moja położna przy pierwszym dziecku to był dramat.... Przedstawiała swoje racje bez oparcia o wiedzę medyczną jak dopytywałam o materiały z zaleceniami itd to mówiła że nam robić jak mówi bo ona się zna i wie...

Rejesli karmię piersia często przystawiac i staraj się aby malec dostawa! Jak najwięcej słońca a w razie potrzeby można sprawdzić czy spada w przychodni jeśli widzi że dziecka skóra bielejecto znaczy że schodzi

ale głupoty.. woda z glukozą..
dokładnie jak już ktoś napisał, jak najwięcej przystaeiac dziecko do piersi aby się filtrowalo wszystko. jeśli oczywiście karmisz piersią. jeśli mm to nie wiem jak jest dokładnie, ale wydaje mi się że wode z glukoza to się podawało jakieś 20 lat temu..

Też miałam takie wspaniałe rady. Przystawiaj do piersi jak najczęściej. Dziecko może być żółte nawet do miesiąca czy 6 tygodni. A 10.4 To nie tak źle. U nas przy wypisie było 11 i mówiły w szpitalu że jest ok.

Mojemu dziecku przedłużala się zoltaczka, żółte miał nawet śluzówki, białka oczu, w szpitalu kazali mi często przystawiac do piersi, tak aby nie robic kilku godzinnych przerw np. jezeli dziecko za dlugo spi to pobudzic do ssania, podobno zoltaczka powoduje wieksza sennosc, ale nic nie mówili przepajaniu itd. Mówiły też że jak jest słońce to żeby postać z dzieckiem przy oknie(zamknietym) żeby promienie miały dostęp do skóry.
Witam. Dzisiaj była u mnie położna w domu i stwierdziła ze moje dziecko jest jeszcze żółte, w niedziele wyszliśmy ze szpitala po naświetlaniu z wynikiem z krwi 10,40 (poziom bilirubiny), położna kazała mi przepajac dziecko woda z glukoza i witamina c między karmieniami.. słyszałam jednak ze nie można czegoś takiego robić. Co o tym sądzicie proszę o poradę to moje poerwsze dzieciątko jestem zielona poprostu w tym wszystkim. Dzieciątko dziś skończyło tydzień czasu.

Rozwiązanie
Do góry