reklama

Ręcznik z kapturem

reklama
Ja piorę wszystkie ręczniki w 90st i dodaję płynu do płukania, wszystkie są miękkie nawet po wielu praniach i nie uważam żeby płyn zaburzał właściwości chłonące ręcznika
Sorry za offtop, ale! Nie wiem jak ręczniki, ale pieluchy wielorazowe absolutnie tracą chłonność przy używaniu płynów i zmiękczaczy. Przekonałam się o tym przez przypadek piorąc jeden zabłąkany wkład razem z ubrankami. To per analogiam założyłabym, że i ręczniki, zwłaszcza te z mikrofibry, ale też i z bawełnianej froty powinny się zachowywać podobnie i gorzej chłonąć.

Sorry za offtop, ale! Nie wiem jak ręczniki, ale pieluchy wielorazowe absolutnie tracą chłonność przy używaniu płynów i zmiękczaczy. Przekonałam się o tym przez przypadek piorąc jeden zabłąkany wkład razem z ubrankami. To per analogiam założyłabym, że i ręczniki, zwłaszcza te z mikrofibry, ale też i z bawełnianej froty powinny się zachowywać podobnie i gorzej chłonąć.
moje zawsze dobrze wycierają mimo dodanego płynu :) na codzień używam frottowych, z microfibry mam plażowe i też chłoną wszystko po kąpieli

Hej!
Czy macie do polecenia duże ręczniki z kapturem, które są miłe w dotyku po praniu?
Miałam już z różnych firm i wszystkie robią się nieprzyjemne (piorę w samym proszku i 40 stopniach).
Jestem skłonna wydać na te ręczniki większe pieniądze, jeśli są tego warte. Koniecznie z kapturem.
Z góry dziękuję! ☺️
Ja polecam markę Miminu , piorę w 90st w mleczku lovela i nadal jest miękki

Ostatnia edycja:
Hej!
Czy macie do polecenia duże ręczniki z kapturem, które są miłe w dotyku po praniu?
Miałam już z różnych firm i wszystkie robią się nieprzyjemne (piorę w samym proszku i 40 stopniach).
Jestem skłonna wydać na te ręczniki większe pieniądze, jeśli są tego warte. Koniecznie z kapturem.
Z góry dziękuję! ☺️
Kazdy ręcznik bawełniany prany w samym proszku będzie sztywny i niemiły po wyschnięciu.
Jedyne co to albo musisz suszyć w suszarce bębnowej albo dawać płyn zmiękczający. 🤷🏻‍♀️

Tak, natomiast chłoną wystarczająco. Wycieramy się w nie raz i potem schną do następnego użycia. :) Nikt w nie nie sika co 20 minut przez 2 godziny licząc, że to wchłoną. :D Także użycie płynu do płukania przy bawełnianym ręczniku nie ma żadnego znaczenia, jeśli chodzi o chłonność, bo ona i tak będzie wystarczająca. :)

Też używam wielo. :)

Hej!
Z góry dziękuję! ☺️
Świat dziecka- sklep, ręczniki są super

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry