reklama

Ropień zęba w ciazy.

Morphi

Fanka BB :)
Dziewczyny mam problem. Jestem w 29tc. Zrobił mi sie ropień na kości zębowej, taka dość spora kulka, widać że mam trochę spuchnięta jedna stronę twarzy. Byłam u dentysty, który powiedział, że nie może mi na to nic dać ze względu na ciąże, że mam sobie płukać szałwia, a zajął sie innym zębem. No to plukam ta szałwia i dużych rezultatów nie ma. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Nie wiem co robić, czy zmienic dentyste czy prosić go zeby to ogarnął. Boję sie o mala, ze taki stan zapalny może jej zaszkodzic.

reklama
Rozwiązanie
Dziewczyny mam problem. Jestem w 29tc. Zrobił mi sie ropień na kości zębowej, taka dość spora kulka, widać że mam trochę spuchnięta jedna stronę twarzy. Byłam u dentysty, który powiedział, że nie może mi na to nic dać ze względu na ciąże, że mam sobie płukać szałwia, a zajął sie innym zębem. No to plukam ta szałwia i dużych rezultatów nie ma. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Nie wiem co robić, czy zmienic dentyste czy prosić go zeby to ogarnął. Boję sie o mala, ze taki stan zapalny może jej zaszkodzic.
Ja również polecam wizytę u innego dentysty. Mnie się to przytrafiło na końcówce ciąży. Stomatolog wyczyściła ząb i przepisała receptę na antybiotyk, który kazała mi jeszcze skonsultować dla świętego spokoju z gin. Mój gin ma żonę...
Możesz kupić sobie w aptece detosepta żel. To jest wszystko na bazie ziół więc nie zaszkodzi a pomoże i w jakiś sposób będzie wyciagac infekcje. Możesz przykładać pacynka żel do ropnia albo płukać ale wtedy musisz rozrobić to z wodą. Mi na stan zapalny zawsze to pomagało. Żeby pomalutku musisz sobie leczyć...❤️

Ja również polecam wizytę u innego dentysty. Mnie się to przytrafiło na końcówce ciąży. Stomatolog wyczyściła ząb i przepisała receptę na antybiotyk, który kazała mi jeszcze skonsultować dla świętego spokoju z gin. Mój gin ma żonę stomatolog i powiedział, że mogę spokojnie przyjąć ten antybiotyk. Lepiej to wyleczyć, bo stan ropny może się powiększać i zainfekować kość. Po wizycie u dentysty, jeśli będziesz mieć wątpliwości, porozmawiaj jeszcze ze swoim gin.

Rozwiązanie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry