Witam drogie mamy czy mogłybyście podzielić się swoimi doświadczeniami z rozszerzaniem diety ? jak to u was wygląda? Synek ma 7 msc po 6 zaczęliśmy rd. Od tygodnia wprowadziłam mu dwa posiłki śniadanko i obiadek. Karmiony wyłącznie piersią. Tak wiem mleko to podstawa do roku, a tak ma poznawać nowe smaki… Ale powiedzcie mi wy podajecie zawsze posiłek do maks godzinę po karmieniu czy macie dłuższe przerwy ? U mnie przerwy między karmieniami tak 2,5 - 3 godzin.. Z reguły około 13-14 idzie na 2 godzinna drzemkę i zasypia mi przy karmieniu wiec nie wytrzymałby mi żeby podać mu obiadek, więc dawałam około 12.30 przed karmieniem, coś tam zje nawet ładnie , ale zaraz potem dojada cyckiem i śpi, i tak się zastanawiam czy nie ma tu za długiej przerwy , jeżeli np. dostanie cyca około 10 a potem 12.30 obiad i zaś cycek. Czasami jest tak ze jak wrócimy ze spaceru to woła po 12 i wtedy mogę podać obiad po karmieniu , ale z reguły wychodziło ze dawałam przed . I nie wiem czy jest ok. i jak ugryźć ten temat ? Czy może lepiej dawać jak się budzi po karmieniu czyli 16 ?